- יקב: Clarendelle / Clarence Dillon Wines (בורדו, צרפת)
- בתמצית: בורדו לבן חמצמץ ואיכותי, רענן ועסיסי
- זנים: 71% סמיון, 24% סוביניון בלאן, 5% מוסקדל
- אלכוהול: 12%
- מחיר מומלץ: 90₪
- יבואן: הכרם
- חשוב לדעת: לצנן במתינות 10 מעלות ולאוורר חצי שעה לפחות
- ללגום ליד… עוף מוקפץ עם ירקות, תבשיל אורז וירקות. יילגם היטב לבדו
הלבן המרענן הזה מבורדו מייצג סגנון ייננות מהעולם הישן ומציע עושר עם הרבה רעננות ועסיס. מה שעלול להרתיע מעט היא החמיצות שמקבלת את מרכז הבמה, ואולי גם מעט רצינות ביין האיכותי שלא מתאמץ להיות נגיש אבל מציע המון אופי. שילוב הזנים עובד היטב: גוף חסון מהסמיון המלא, חמיצות חדה מהסוביניון בלאן בתוספת מורכבות מהמוסקדל, וביחד הם הופכים ליין גם מלא וגם חד. הדומיננטיות של היין תלווה מאכלים חמצמצים עם נוכחות, לא מעודנים מדי, למרות שהוא מתאים לשתיה ללא אוכל, והרעננות תשאיר אתכם קלילים ורעננים. צבעו זהוב ירקרק עמוק מעט. האף מורכב עם רבדים של לימון, תפוח ירוק, משמש צעיר, מלון ירוק גיר וגם רמז לשקדים קלופים. החיך חומצי ועסיסי עם גוף מלא ומעט שמנוני, עם המורכבות מהאף וסיומת חומצית ומעוררת. יופי של לבן משודרג לחובבי לבנים מתקדמים.
מאחורי היין: שאטו הו-בריון (Haut-Brion) שייך למועדון אקסקלוסיבי של יקבי בורדו בדירוג הגבוה ביותר – פרמייר קרו, והוא היחיד שזכה לדרגה זו בחלק גראב (Grave) שבצפון הגדה השמאלית של האזור היין הנחשב. יינותיו שייכים לקבוצת עילית ומחירם מאמיר לאלפי שקלים כשהם משוחררים לשוק ולמעלה מזה כיינות מתיישנים לאספנות. בשנת 1935 היקב נרכש על ידי קלרנס דילון, איש עסקים אמריקאי שהתאהב באזור בורדו וביינותיו. העסק המשפחתי, שממשיך להתפתח ולהתרחב, רכש יקב יוקרתי נוסף באזור בשנת 1983, ובשנת 2003 הקים את יקב קלרנדל (Clarendelle) על שם המייסד קלרנס, כמותג בורדו לשוק היין הבינלאומי. היקב מציע גרסאות נגישות של הסגנון הבורדולזי והטרואר הטוב של אזור פסאק-לאוניאן (Pessac-Léognan).