- יקב: Clarendelle / Clarence Dillon Wines (בורדו, צרפת)
- בתמצית: בורדולזי נהדר וצנוע יחסית, רענן ונעים, בעל אופי, במחיר נגיש
- זנים: 72% מרלו, 20% קברנה סוביניון, 8% קברנה פרנק
- אלכוהול: 13.5%
- מחיר מומלץ: 120₪
- יבואן: הכרם
- חשוב לדעת: לאוורר שעה לאחר הפתיחה. לשתות עכשיו עד 2018.
- ללגום ליד… רוסטביף או צלי בקר רך, תבשילי עדשים רכים, שוקולד מריר
האדום הבכיר בקו של חברת קלארנדל הוא יין רענן ורך, מעט אפל, מלא אופי ומהנה מאוד. היין מופק בשנות בציר טובות בלבד וזוהי שנת הבציר השניה שבה הוא מופק, אחרי הראשונה ב-2003. הוא שונה מעט מאחיו הקטן – ביחס בין הזנים ובפרי שהגיע מאזור פאסאק-לאוניין בלבד – ומספק תמונת טרואר מעט מורכבת יותר של אפלסיון מוערך זה בחלק הצפוני של גראב בבורדו. הבלנד שרובו מורכב ממרלו עשוי היטב וללא תפרים גלויים של הרכבת הזנים. הרעננות ואחוז האלכוהול הנמוך נעימים ואינם מכבידים, והופכים אותו לנגיש בכל עונה. היין מדויק, נעדר קישוטים מיותרים ועל כן שובה לב, בעיקר לשותים מעט מנוסים. הוא עדיין מעט צעיר ויתרכך בשנים הקרובות עם יכולת התיישנות לא צנועה. צבעו ארגמן מעט חום ועם זאת בעל נימים ורודים. האף נעים ומיוחד, רענן ומלא רבדים עם שפע פטל, וניל, אדמה רטובה ועשב ירוק רענן, מנטה ואקליפטוס, אניס ועוד. החיך בעל גוף בינוני מינוס ועדיין מלא אופי ומביא לידי ביטוח את מאפייני האף, כולל סיומת עדינה ארוכה ונעימה. יין נהדר ומומלץ בחום.
מאחורי היין: שאטו הו-בריון (Haut-Brion) שייך למועדון אקסקלוסיבי של יקבי בורדו בדירוג הגבוה ביותר – פרמייר קרו, והוא היחיד שזכה לדרגה זו בחלק גראב (Grave) שבצפון הגדה השמאלית של האזור היין הנחשב. יינותיו שייכים לקבוצת עילית ומחירם מאמיר לאלפי שקלים כשהם משוחררים לשוק ולמעלה מזה כיינות מתיישנים לאספנות. בשנת 1935 היקב נרכש על ידי קלרנס דילון, איש עסקים אמריקאי שהתאהב באזור בורדו וביינותיו. העסק המשפחתי, שממשיך להתפתח ולהתרחב, רכש יקב יוקרתי נוסף באזור בשנת 1983, ובשנת 2003 הקים את יקב קלרנדל (Clarendelle) על שם המייסד קלרנס, כמותג בורדו לשוק היין הבינלאומי. היקב מציע גרסאות נגישות של הסגנון הבורדולזי והטרואר הטוב של אזור פסאק-לאוניאן (Pessac-Léognan).