- יקב: Clarendelle / Clarence Dillon Wines (בורדו, צרפת)
- בתמצית: רוזה בורדולזי שופע, מבוסם ועסיסי, שמהווה אפריטיף בפני עצמו
- זנים: 80% מרלו, 14% קברנה סוביניון, 6% קברנה פרנק
- אלכוהול: 13%
- מחיר מומלץ: 85₪
- יבואן: הכרם
- חשוב לדעת: לאוורר כשעה לאחר הפתיחה. לצנן היטב 8 מעלות
- ללגום ליד… אפריטיף פירות וגבינות קשות, אוכל אסיאתי עשיר. יילגם היטב מצונן בקיץ
יין רוזה מוצלח מספק בדרך כלל אסקפיזם הגון, שתיה קלילה ונעימה, מרוות צמאון ולא מכבידה. יינות רוזה מבורדו מציעים גרסה כבדה יותר, אבל היין עדיין נושא את אותו תפקיד חשוב – לעשות כיף. הרוזה שלפנינו נשען על מסורת יין מתחילת המאה ה-16 (הרחבה למטה) וניחן באופי מיוחד שמעניק תחושת יוקרה. הוא נע בין בישום מפתה ונעים לטעמים מודגשים, ועל כן חשוב לאוורר אותו היטב למשך שעה לפחות ולצנן אותו כראוי. מי שרגיל ליינות עדינים ומתקתקים יידרש להסתגל לטעם המעט מודגש, אבל העסיסיות, האיזון והארומטיות המפתה שווים את המאמץ. צבעו אדום כתמתם שקוף וזרחני. האף רענן ונהדר עם ניחוח גיר והדרים על קליפתם החמצמצה, בתוספת רמז לסיגליות ועשבי תיבול. החיך עגלגל ושמנוני מעט, בעל גוף בינוני פלוס, טעמי פרי חמצמץ ומריר מעט, וסיומת ארוכה ומעוררת. רוזה עשוי היטב ומעט רציני לעונת קיץ, ששווה את מחירו.
מאחורי היין: שאטו הו-בריון (Haut-Brion) שייך למועדון אקסקלוסיבי של יקבי בורדו בדירוג הגבוה ביותר – פרמייר קרו, והוא היחיד שזכה לדרגה זו בחלק גראב (Grave) שבצפון הגדה השמאלית של האזור היין הנחשב. יינותיו שייכים לקבוצת עילית ומחירם מאמיר לאלפי שקלים כשהם משוחררים לשוק ולמעלה מזה כיינות מתיישנים לאספנות. בשנת 1935 היקב נרכש על ידי קלרנס דילון, איש עסקים אמריקאי שהתאהב באזור בורדו וביינותיו. העסק המשפחתי, שממשיך להתפתח ולהתרחב, רכש יקב יוקרתי נוסף באזור בשנת 1983, ובשנת 2003 הקים את יקב קלרנדל (Clarendelle) על שם המייסד קלרנס, כמותג בורדו לשוק היין הבינלאומי. היקב מציע גרסאות נגישות של הסגנון הבורדולזי והטרואר הטוב של אזור פסאק-לאוניאן (Pessac-Léognan).