- יקב: Tedeschi (ולפוליצ׳לה, איטליה)
- בתמצית: ולפוליצ׳לה משודרג, מפתה וטעים שמשלב עולם ישן ומעט מודרניות
- זנים: קורבינה, רבוסו, רפוסקו
- אלכוהול: 14%
- חשוב לדעת: לאוורר שעה לפני השתיה
- מחיר מומלץ: 110₪
- יבואן: שקד
- ללגום ליד… בשרים ברוטב מתקתק, תבשילי דגים מתובלים, מאכלים מעושנים, סביצ׳ה טונה
היין הזה מפתה וניחן במאפיינים ייחודיים לו; הוא מספק פרשנות מודרנית ליינות ולפוליצ׳לה משודרגים מעט ומבלי לאבד את הקסם העדין של מה שקרוי עולם ישן. יש כאן רעננות ומתקתקות טובות ועמוקות עם מעט אפלוליות שחובבי יין איטלקי יתחברו אליהם בקלות. צבעו ארגמן מעט חום. האף מיוחד ומבושם עם ניחוחות דובדבנים שחורים ופורט, ירקרקות רעננה וטובה ומעט מרירה, וחמיצות חדה של תחמיץ ואפילו לחם עדין. החיך מפתה ושופע, בעל גוף בינוני, עם טעמים בשלים שמציגים את האף. הסיומת ארוכה והטעמים הבשלים מעט כבדים. יין כיפי וזורם שקצת מבלבל את החושים ומומלץ במיוחד לחובבי עולם ישן.
מאחורי היין: ״אפסימנטו״ היא שיטת ייצור מסורתית המוסיפה עומק ומורכבות ומשמשת בייצור יינות ״אמרונה״ המפורסמים. בעשורים האחרונים נעשה שימוש בתהליך זה גם כדי לשדרג יינות בדרגת ביניים. בשיטה זו הענבים נבצרים בשלים בשבועיים הראשונים של אוקטובר ואז מונחים על מחצלות קש למשך חודש, ורק אחר כך יועברו לסחיטה והמשך תהליך הפקת היין. שלב זה, שהוא למעשה אותו ״אפסימנטו״, מרכז את הסוכרים ושאר טעמי הפרי, מעניק להם אופי בשל מיוחד, וגם מגביר את מגע הזג (קליפת הענב) עם בשר הפרי וכך יוצר שיפור נוסף בריכוז הטעמים. עם התפתחות אמצעי ושיטות הייצור, שלב האפסימנטו לעתים מתרחש בחדרים סגורים בעלי בקרת אקלים מדויקת העוזרת למנוע תקלות שונות בתהליך הייבוש כמו היווצרות פטריית הבוטריטיס.