- יקב: Corvo / Duca Salaparuta (דרום סיציליה)
- בתמצית: סיציליאני לבן טעים להפליא, מדויק, עם הרבה פשטות ומעט תחכום. צ׳ארמר קטן
- הרכב זני: 100% אינזוליה
- אלכוהול: 12%
- מחיר מומלץ: 55₪
- חשוב לדעת: לצנן היטב 8-10 מעלות
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… דגים על האש, סושי, מאכלי אספרגוס וברוקולי, אוכל קל ועסיסי
הזן הלבן אינזוליה מזוהה בעיקר עם סיציליה, היות ורוב היינות הלבנים המיובאים מהאי, שהוא הגדול ביותר בים התיכון, עשויים על טהרתו או ממסכים שלו. הזן גדל בעיקר בחלק המערבי של האי ומשמש בין השאר בייצור היינות המחוזקים הידועים ׳מרסלה׳. כמו יינות סיציליאנים מסורתיים רבים שהתאפיינו באופי מחוספס, האופי הזה נפוץ גם ביינות אינזוליה זניים (ראו הרחבה למטה), במיוחד אלה המובחרים והעשירים יותר. אבל הקידמה מביאה איתה גם נגישות וכך קיבלנו את סיציליאני הזני הזה, שהוא מעודן יחסית ומתגלה כמפתיע. ׳קורבו׳ הוא מותג יין סיציליאני ותיק ומוכר בשוק היין הבינלאומי, שמטרתו המוצהרת היא להפיק יינות יומיומיים נגישים הנאמנים לאופי הייחודי לסיציליה. הפגיעה המדויקת ביין הזה מדגימה את יכולת העשייה המעולה שלהם. היין מעט מתעתע, רגע אחד הוא מאוזן מאוד ומעט מתוחכם, ואז הוא נרגע בחיך ומתגלה הפשטות שלו; בסוף מחכה סיומת מפתיעה, ארוכה מאוד ונעימה. כזה הוא, צנוע שמתחיל די קטן ועם הזמן גדולתו נחשפת. מעל לכל, הוא עסיסי וטעים, צ׳ארמר לבן בעל עם יכולת קולינרית מגוונת מאוד ללוות אינספור מאכלים, כולל מתוחכמים ומעודנים כמו סושי. בעונות החמות אני מניח שהוא מתאים בכל מצב, רק דאגו לצנן אותו היטב. צבעו זהב ירקרק יפה. באף הכל עדין ונעים, אפרסק, אשכולית, מינרליות, מליחות עדינה, עשב לימון ועוד דקויות. החיך בעל גוף מאוזן מאוד, עסיסי וממכר עם הזמן, גוף בינוני עד קל וסיומת ארוכה מאוד. לבן מופלא קטן, בעל איכויות מיוחדות ועידון טוב שמומלץ מאוד לאקלים ולאוכל שלנו.
מאחורי היין: לא בכדי זהו האינזוליה הסיציליאני הראשון שנכנס לאתר הזה. הקודמים שטעמתי היו מחוספסים, כאלה שמיועדים למיטיבי לכת, והתקשיתי להבין אותם עם החיך הצעיר שהיה לי אז. לאינזוליה יש מרירות טבעית מאתגרת שדורשת התרגלות, אבל ביקב הסיציליאני המודרני הזה השכילו לרסן אותה היטב ביין שיש בו עדיין מספיק אופי כדי לכבוש כל חובב יינות לבנים. המותג הסיציליאני הותיק ׳Corvo׳ מייצג עשיית יין משנת 1824, ויש סיפור יפה מאחורי שמו. ׳קורבו׳ הוא עורב באיטלקית, והאגדה מספרת על עורב עיקש שהיה מציק לגפנים בכרם מסוים ולכורמים שעיבדו אותו. בניסיון להתמודד עם העורב הכורמים פנו אל נזיר מקומי שהיה ידוע בתקשורת המיוחדת שלו עם בעלי חיים, והוא הצליח לשכנע את הציפור הטורדנית להירגע בתמורה להנצחתה בשם היקב ובסמל שלו שמופיע על הבקבוקים.