- יקב: Paul Mas (לנגדוק, צרפת)
- בתמצית: מבעבע קיצי יבש ומרענן בדרגת אמצע, מוצלח ומומלץ
- הרכב זני: 60% שרדונה, 20% שנין בלאן, 10% פינו נואר, 10% מאוזק
- אלכוהול: 13%
- מחיר מומלץ: 65₪
- חשוב לדעת: לצנן היטב 8-10 מעלות
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… מאכלי פירות ים עשירים ותבשילי ירקות חמצמצים ומתובלים
מבעבע מוצלח זה שייך למשפחה הדי מיוחסת של יינות קרמו (Crémant), מבעבעים צרפתיים המיוצרים בשיטה מסורתית ומוקפדת. היין ממשיך את הקו הנגיש של יקב פול מאס הטוב והיעיל, המתאפיין בכבוד לסגנון העשייה של לנגדוק לצד גוון מודרני ברור הקורץ לשוק היין הבינלאומי. גם הרכב הזנים כאן מעיד על נטייה בינלאומית מובהקת. איכות הפרי וההשקעה בייצור שאורך שנתיים תמימות של תסיסות שונות בבקבוק מוצאות ביטוי באיכות ובמורכבות שהמבעבע הזה מציע. צבעו קש. האף רענן ומעט מינרלי עם ניחוחות לימון. החיך ארוך ומורכב, חמצמץ ומרענן. מבעבע מומלץ שמעניק תמורה טובה למחיר.
מאחורי היין: המבעבע מדרגת אמצע שנסקר לעיל מצטרף אל שורה של יינות טובים ודומים לו באותה רמת מחיר מרחבי העולם, עם מאפיינים של יין לבן מורכב ואיכות העולה בהרבה על זו של המבעבעים הפשוטים ביותר הנפוצים והמוכרים לנו. זו עדיין לא שמפנייה, אבל זה מתחיל להתקרב ועולה הרבה פחות. קרמו (Crémant) הם מבעבעים הצרפתים המותרים לייצור בשמונה אזורי יין שונים במדינה לפי חוקים נוקשים שכוללים איכות פרי גבוהה ותסיסה מסורתית בבקבוק. הקרמו שנסקר לעיל מגיע מתת-אזור היין לימו (Limoux) בלנגדוק שלו עבר עשיר בייצור יינות מבעבעים ולמעשה נחשב כאזור הראשון שבו יוצרו יינות אלה עוד בשנת 1531. הזן הייחודי והמסורתי בתת-אזור לימו, הנקרא מאוזק (Mauzac) ודומיננטי במבעבעים המסורתיים מהאזור הנקראים בלנקט דה לימו (Blanquette), מקבל כאן ייצוג מינימלי לצד שרדונה שהפך דומיננטי עקב הפופולריות שלו בעולם, לצד זני איכות נוספים.