- יקב: Domaine de Pellehau – גסקוניה, דרום-מערב צרפת
- בתמצית: לבן עסיסי וטעים מדרום צרפת, שופע ורענן, מלא חן ואופי. מומלץ מאוד
- הרכב זני: שרדונה, אוני בלאן, קולומברד, גרוס מנסנג, פולה בלאנש, סוביניון בלאן
- הרכב קרקע: חמר ואבן גיר (שרדונה), חמר וקרקע חולית (שאר הזנים)
- אלכוהול: 11%
- מחיר מומלץ: 65-70₪
- חשוב לדעת: לצנן היטב בקיץ 8-10 מעלות. ישמור על רעננות טובה עד 5 שנים משנת הבציר
- ללגום ליד… אספרגוס בחמאה, סושי, אוכל קל מגוון, מהנה גם לבדו
היין הזה רוקד על כל כך הרבה חתונות בהצלחה שלוקח קצת זמן להבין למה הוא כל כך מעניין וטעים. קוט דה גסקון מפורסם כביתו של הארמניאק אבל מיוצר בו גם יין, 85% ממנו לבן, שמתוכו 50% מהכרמים נטועים קולומבר. הבלנד הלבן הזה מאגד כנראה את כל הזנים הלבנים שגדלים באזור, לרבות אוני בלאן שהופך לארמניאק, אבל גם את הזן המעניין והאיכותי גרוס מנסנג למשל. שאר הזנים בבלנד הם שרדונה וסוביניון בלאן שקצת יותר מורגש, וביחד עם מציעים מורכבות של יין גדול בגוף רענן ואוקסימורוני. מינרליות פוגשת כאן פרי מפתה, שלרגע מרגיש דובשי אבל הופך יבש לגמרי בסיומת. שילוב של הדרים ופרי אקזוטי הוא גם דרך לרצות את כל הטעמים ועובד כאן יפה עם עוד רבדים של שרף ופרחוניות. העסיסיות שממשיכה לסחוט את צידי הלשון הרבה אחרי הסיומת נותנת לו אורך ואיכות של אפריטיף ומלווה מעולה לארוחות קלות. המחשבה שזהו לבן הבסיס של היקב עושה חשק לשתות את הגבוהים יותר. ללא ספק מהטובים בקטגוריה.
רשמי טעימה – בציר 2022 / נטעם 2024: באף ליים, אננס מתקתק, גרידת לימון, מלון ירוק, פומלה עסיסית ושרף שמתלווה אליה, תפוח ירוק ושמץ של פריחת הדרים. בחיך הלימה יפה עם המורכבות, עם התפוח הירוק יותר דומיננטי כולל סיומת עם חומצת תפוח עסיסית.
מאחורי היין: חבל גסקוניה שבדרום-מערב צרפת קשור בגידול גפנים למעלה מ-2000 שנה. יינות לבנים פריכים ויבשים מהווים 75% מייצור היינות באזור, המהווים ענף ייצוא מוביל בצרפת. הרוחות של האוקיאנוס האטלנטי זוכות למיתון ע״י יער עבות ממערב והפירנאים מדרום, המייצרים שילוב של אוויר קר, משקעים מתונים והרבה שמש.
2 Responses
אה משיגים בארץ??
היי עומר, בירושלים – חנויות ״אבי בן״ היבואן. בצפון – ״בקבוקים״ מביאים אותם לפעמים. ממליץ להתקשר אל ״אבי בן״ ולשאול היכן ניתן להשיג.