- יקב: Paul Mas (לנגדוק, צרפת)
- בתמצית: מלבק מודרני בגרסה צרפתית, ייחודי ועשוי היטב, מגובש ונעים, יין איכותי לאוכל
- זנים: 90% מלבק, 10% קברנה פרנק
- אלכוהול: 13.5%
- מחיר מומלץ: 60₪
- יבואן: הכרם
- חשוב לדעת: לאוורר שעה לאחר הפתיחה
- ללגום ליד… תבשילי בשר קלים, גבינות קשות
בהרחה וטעימה עיוורות די קשה לקבוע מאיזה זן היין הזה הוכן; רק אחרי שהתאוורר היטב הוא תופס נפח ומאפייני מלבק יותר ברורים. היין כל כך מגובש ונעים שקשה לנחש שזו פרשנות חדשנית למלבק צרפתי (ראו הרחבה למטה). תוספת קברנה פרנק מרככת את המלבק הדומיננטי ומרחיבה מעט את הגיוון במאפייני היין. צבעו סגול עמוק מרהיב. באף גרגרים שחורים, שזיף עם פרחוניות נעימה של סיגליות, ולבנדר ורמז לאניס. בחיך גוף בינוני חמצמץ ומדויק, מעט טאני, עם טעמים עמוקים של פטל שחור ורמז לאניס. זהו ״יין לאוכל״ משודרג אבל חובבי יין יוכלו להנות ממנו גם בשתיה לא מחייבת.
מאחורי היין: היין המצוין הזה מוסיף עוד פרק בסיפור הפתלתל של יינות מלבק, והוא מייצג עשייה צרפתית חדשנית ושונה משני הסגנונות המוכרים במלבק זני. אין כאן את הפינוק המלטף של המלבק הארגנטיני או את החדות והמאפיינים האפלים של הנציג המקורי מאזור קהור שבדרום-מערב צרפת. במקום אלה היין ניחן בפרחוניות מיוחדת וטעמים רכים יחסית. הליטוש שלו מציב אותו בדרגה מעל יינות מלבק שולחניים.