- יקב: פלם (הרי יהודה, ישראל)
- בתמצית: סירה ישראלי מעולה עם הדים לעמק הרון, טעים, רענן ומורכב. מומלץ
- הרכב זני: 96% סירה, 4% מורבד
- אלכוהול: 14.5%
- מחיר מומלץ: 150₪
- חשוב לדעת: לאוורר שעה לפחות לפני השתיה
- ללגום ליד… גבינות ארומטיות, פלפלים ממולאים, קרפצ'ו, שוקולד מריר
פלם סירה רזרב מתגלה כנציג יוצא דופן של הזן בישראל, מאוזן מאוד, שופע ועם זאת מעודן ואלגנטי, שומר על מאפייני הזן ומציג מורכבות טובה. אם תלגמו אותו ״ישר מהבקבוק״ הוא ייראה שופע ומודרני, אבל לשתות אותו כך זהו חטא של ממש. דרוש כאן אוורור סבלני שישתלם מאוד, שעה וחצי בערך, והוא יהפוך ליין אחר לגמרי, עדין ועמוק, מורכב, עם אף מתפוצץ מבישום רענן וקסום. היינן המוכשר גולן פלם יצר במודע סירה בסגנון עמק הרון, שם הזן משמש להפקת יינות גדולים ורבי מוניטין כמו הרמיטז׳ וקוט-רוטי. הניסיון הצליח מעל למשוער – זוהי סוכריה עדינה ואלגנטית עם איזון ודיוק שקשה למצוא ביינות ישראלים. הבישום כאן שופע ורענן כל כך, ירקרק מעט, כאילו קצצו פלפל חריף ותות שחור טריים אל תוך הממסך. הטעמים המתקתקים והמפתים של היין מתאימים לקרפצ׳ו ושוקולד מריר, וילוו הרבה מאכלים רעננים ולא כבדים כמו עוף ביין, סלטים חמים וכמעט כל מה שתתבלו בחומץ בלסמי טוב. צבעו ארגמן סגלגל עמוק ומרהיב. האף קורן רעננות עם פטל שחור ומתחת שפע מנטה עם רמזים של אדמה רטובה, קסיס ונימי זפת. החיך זורם ונעים עם גוף בינוני שקצת מרחף באלגנטיות, מעודן ולא מכביד, רענן וטאני מעט, מאוזן, עם מתיקות קלה, שממשיכה וחושפת מורכבויות נוספות בסיומת ארוכה וחווייתית. זהו סירה ישראלי מעולה – אחד הטובים שנעשו כאן ומקור לגאווה מקומית, שמומלץ לחובבי אדומים לא כבדים מדי ובפרט לאלה מעמק הרון.
מאחורי היין: החיבה הברורה של היינן גולן פלם ליינות הקלאסיים מהעולם הישן נובעת בין השאר מההכשרה המעשית שרכש ביקב ׳פרונוטו׳ מטוסקנה. אם ביינות הראשונים של היקב, הממסך ״הבסיסי״ קלאסיקו והקברנה סוביניון רזרב, הקו הסגנוני היה איטלקי, בסירה רזרב שנסקר לעיל ההקשר שנבחר הוא ליינות עמק הרון, בחירה כמעט מובנת מאליה למי שרוצה להפיק יינות מבוססי סירה בסגנון העולם הישן. אותם יינות הם לרוב סמיכים ואדמתיים יותר בהשוואה אליו, אבל פלם סירה רזרב בהחלט מציג עידון אלגנטי ועומק שמזכירים אותם, וזו מחמאה גדולה.