- יקב: García Carrión (קסטיליה, ספרד)
- בתמצית: ספרדי קל ונעים ליום יום, עם מורכבות מסוימת והד טוב לעולם ישן. מספק תמורה טובה
- הרכב זני: 100% טמפרניו
- אלכוהול: 12%
- חשוב לדעת: מומלץ לצנן בקיץ – 16 מעלות. בגרסת הקרטון מחזיק שבוע לאחר הפתיחה
- מחיר מומלץ: 30₪ לבקבוק \ 60₪ לקרטון 3 ליטר
- יבואן: שקד
- ללגום ליד… אפריטיף נקניקים, דגים בתיבול עדין, פסטות על בסיס עגבניות
כל יין מתחיל כמיץ ענבים, בעיקרון, והפשוטים שבהם גם נשארים קצת ״מיץ״, למשל הטמפרניו הספרדי הפופולרי שלפנינו (הרחבה למטה). לא במקרה הוא מזכיר את ״יין הבית״ שנתקלים בו במסעדות של ארצות יין קלאסיות (ספרד, איטליה, צרפת, פורטוגל ועוד), זהו ״יין שולחני״ בהגדרה, אבל כזה שמשלב באופן מפתיע יחד עם מאפייני פרי חמצמץ גם ניחוחות אפלים מהעולם הישן. הכרמים גדלות באזור לה מנצ'ה והפרי עובר תסיסה ראשונית מבוקרת למשך 8-10 ימים עם מיצוי פרי מיטבי ומשם שפייה (סינון) וביקבוק. בתהליך הזה נשמרות הרעננות והקלילות אבל גם עומק ומורכבות מסויימת שחובבי עולם ישן יזהו בנקל. במפגש ראשון באף ועל הלשון הוא באמת מרגיש קצת כמו מיץ, אבל איזון נעים וכמה איכויות קטנות צצים אחר כך והכוסות בהתאם מתרוקנות צ׳יק צ׳ק, בלי לעשות כאב ראש ולהשאיר טעמי לוואי של משקה עם פשרות. זה לא יין לארוחה חגיגית – למרות שאף אחד לא יתלונן אם לא תראו מה בדיוק אתם מוזגים… ובארוחות יום יום הוא ישתלב עם מאכלי דגים, חצילים, אנטי פסטי, פסטות אדומות, נקניקים וגבינות חצי קשות. זהו גם אינו יין ליישון אבל יסחוב לפחות שנתיים משנת הבציר. צבעו ארגמן ורדרד עדין. האף רענן ומעט אפל, חושף רבדים חמקמקים של חמוציות, עור, מינרליות עדינה, תפוז מוחמץ, ומתחת רמזים לאניס, קפה, מנטה ואספלט. החיך רענן ודי ״מיצי״, עם טאנים רעננים אופייניים לזן וגוף קל, חושף בסיומת מתמשכת פרי חמצמץ עם מעט טעמים חבויים. ״מיץ עולם ישן״, קל ומוצלח ליום יום שנעים להעביר איתו את האוכל והזמן.
מאחורי היין: דון סימון הפך ליין הספרדי הנמכר ביותר בעולם כרגע מכמה סיבות: הוא עושה כמה דברים באופן מוצלח ובמחיר מאוד נגיש, והוא מיוצר על ידי גרסיה קריון (García Carrión), היקב הגדול באירופה והחמישי בגודלו בעולם, שהוקם בשנת 1890. יש להניח כי הנגישות הזו קשורה ישירות לאריזה שלו: בנוסף לבקבוק הוא נמכר גם בקרטון בן 3 ליטר, שזמין עכשיו גם בישראל. הרעיון של ״יין בקופסה״ (Box wine) הומצא באוסטרליה בשנת 1965, הפך לנפוץ בשימוש ביינות פשוטים במשך עשרות שנים, והתאקלם בארה״ב בתחילת המאה ה-21, כולל יקבי איכות המציעים יינות מובחרים בשיטה זו. היין נשמר בשקית פלסטית בעלת שכבה מתכתית לשמירה מוגברת על הטריות ונמזג מברז פלסטי קטן הנשלף מהקרטון. השקית מתכווצת ככל שהיא מתרוקנת, עם חמצון מזערי של היין אחרי תחילת השימוש וכך היין זמין שבוע לפחות לאחר הפתיחה. זהו פתרון מוצלח לפיקניק, טיולי שטח וגם לשתיה יומיומית.