- יקב: Domaine Faiveley (בורגון, צרפת)
- בתמצית: בורגון פרמייר קרו מצוין מאזור קוט דה נואי, מורכב ורך, מעט אפל, חמצמץ וריחני
- אלכוהול: 13%
- הרכב זני: 100% פינו נואר
- מחיר מומלץ: 350₪
- חשוב לדעת: לאוורר שעה לפני השתיה
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… מאזטים ים תיכוניים רעננים, תבשילים מעודנים ועמוקים. מהווה ארוחה בפני עצמו
זהו ז׳בריי שמברטן שכולו עידון ורוך, רעננות ומורכבות, מופת של סגנון עולם ישן אבל עם נגיעות של ייננות בת זמננו. חלקת הפרמייר קרו הנקראת ״קלו דה איסאר״ קיבלה את שמה בנסיבות מיוחדות (ראו הרחבה למטה) והטרואר מצדיק את המאמץ, מניב פרי שהפך כאן ליין קסום ומדגים את איכות העשייה הגבוהה הנשמרת ביקב. צבעו ארגמן מעט עמוק. האף אפל וריחני, מורכב ועדין, רענן, עם ניחוחות זפת, אוכמניות, מינרליות ואדמה רטובה. החיך רך מאוד, מורכב וחמצמץ עם מאפייני האף וסיומת ארוכה. פינו נואר באיכות כזאת מהווה ארוחה בפני עצמו ואפשר להעביר איתו ערב שלם של הרחה וטעימה בבית. מומלץ לחובבי הסגנון.
מאחורי היין: דומיין פייבליי (Faiveley) הוא יקב משפחתי מרכזי וחשוב בבורגון. הדומיין הוקם בשנת 1825 ומייצר יינות מכרמי המשפחה ולא מענבים קנויים בעסקאות ״נגוסיאן״ או סוחר\מתווך, כנהוג ברוב יקבי בורגון. בשנת 2005 עבר הדומיין לניהול בן הדור השביעי במשפחה, ארוואן פייבליי, שהיה אז בן 25 בלבד אבל כבר הספיק להוציא לפועל צעדים משמעותיים ששומרים על איכות היינות והמוניטין מאחורי שם המשפחה והיקב. האיתנות הפיננסית של משפחת פבלה נובעת מפעילותם בייצור רכיבי רכבות, המאפשרת ליקב להחזיק בחלקות כרם רבות באזורים שונים בבורגון ובדרגות איכות שונות היוצרים פורטופוליו עצום של יינות ליקב. סיפורה של חלקת הפרמייה קרו ״קלו דה איסאר״ שממנה נבצר הפרי המובחר ליין זה מתחיל במאה השמינית לספירה, לאחר שקרל הגדול ביקש לבאר יערות (בצרפתית Essart) באזורים שאופיינו בטרואר איכותי. שם החלקה מרמז שהיא כנראה היתה הראשונה מאותו שטח מבואר. החלקה נחשבת לאחת הפרמייה קרו הטובות באזור הכפר ז'בריי ומוגדרת ״מונופול״ של היקב, היות והוא מחזיק בכל הכרמים בחלקה. בשנת 2002 פייבליי רכשו את החלקה שמניבה 2600 בקבוקים בשנה לאחר שהסתיימה חכירה שלו ל-50 שנה.