- יקב: Domaine Georges & Pierre Glantenay – בורגון, צרפת
- בתמצית: בורגון פינו נואר שהוא למעשה מיני-וילאז׳, שמתגמל סבלנות
- בציר בטעימה: 2020 / נטעם 2024
- הרכב זני: פינו נואר מכרמים מתחת לכפרי וולנה ופומאר
- הרכב קרקע: חרסית-גיר וחמרתית
- אלכוהול: 13%
- מחיר מומלץ: 169
- חשוב לדעת: מתחיל להיות נגיש לאחר 4 שנים מהבציר ועד עשור לפחות
- ללגום ליד… בשרים איכותיים, מנות דג מתובלות, מאכלי פטריות. מהנה גם לבדו
איך שגלגל מסתובב. את היין והבציר שתיתי לראשונה לפני יותר משנתיים, והוא היה אפל ולא מספיק ברור, גם אם טעים באופן כללי. הוא לא היה מוכן. ועכשיו אפשר לומר שתחושת הבטן היתה מוצדקת. אפילו בגיל 4 הוא משחרר מאפיינים טיפוסיים לזן ולאזור רק אחרי כמה שעות. אחרי כמה ימים הוא ממשיך להשתכלל, רמז עבה שיש למה לצפות והסבלנות תמשיך להשתלם בחמש השנים הקרובות לפחות.
האיכות הזו מגיעה כמובן מפרי טוב, חלקות מתחת לכפרים וולנה ופומאר. משהו בפרופיל משדר יותר וולנה, ומעט פומאר. בפועל יש פה עוצמה ומורכבות של וילאז׳, מינוס המיקוד של אזור ספציפי. האיזון כאן טוב, והצעירות מגיעה בדמות רימונים( כולל החלק הצהוב שלו). יש כאן גם פטל אדום צעיר, נימים שלישוניים שכבר מבצבצים, ירקרקות, ותיבול עץ מרומז ועדין. הפאזה הזו של הבקבוק חושפת סגנון שאני אוהב, עם יד מאוד קלה על נוכחות חבית ואשכולות שלמים. העוצמה כאן רק מתחילה להתעגל, כך שהבקבוק האחרון שנותר ימתין לפחות עוד שנתיים. שווה לשים עליו יד, ואז לשכוח ממנו לכמה שנים טובות.