- יקב: Guado al Tasso / Antinori (בולגרי \ טוסקנה, איטליה)
- בתמצית: הסופר-טוסקן העילי של אנטינורי הוא נקטר מרשים, מורכב וממכר. מומלץ לנסות
- הרכב זני: 57% קברנה סוביניון, 30% מרלו, 10% קברנה פרנק, 3% פטיט ורדו
- אלכוהול: 14%
- חשוב לדעת: חובה לאוורר היטב שלוש שעות לפחות לפני השתיה. שתו עכשיו עד 2017 לפחות
- מחיר מומלץ: 350₪
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… רוסטביף ותבשילי קדרה, פסטות עשירות, שוקולד מריר עם פירות יער
יין הדגל מהשלוחה של בית אנטינורי באזור היין המודרני בולגרי (Bolgheri) שבטוסקנה הוא מופת של עשיית יין, עוצמה, איכות ושל הסגנון הייחודי לאזור זה. בהיותו ממסך של זנים בורדולזיים למהדרין וסמל של יוקרה עבור שוק היין והחיך הבינלאומיים, מעניין לגלות כאן נשמה איטלקית עם ניצוץ של עולם ישן. יין גדול זה לא רק הפך לסמל של בולגרי, בעוד הוא סולל לאזור זה נתיב למעמד יוקרתי, הוא גם מרחיב את גבולות עולם היין האיטלקי. מחיר היין בהחלט גבוה אבל בית אנטינורי המעולה מגבה את הפרמייה בפרי וייננות מעולים. היין בשל ומתחנף ישר מהבקבוק אבל זה פשע לשתות ממנו מבלי לאוורר אותו היטב למשך לא פחות משלוש שעות, אז יהפוך לנקטר אלוהי מכשף וחמקמק שרוקד בהצלחה על הרבה חתונות: שופע ורענן, בשל וחמצמץ, מפנק ואפל. זהו יין שיכול ללוות כל מאכל כנראה, אבל מספק כמובן גם שתיה חווייתית לבדו. זהו יין ממכר לכל אדם אולי, אבל חובבי יין מתקדמים יפיקו ממנו הנאה גדולה עוד יותר. צבעו ארגמן סגול אטום ומרהיב. האף מהמם את חוש הריח עם גוף ניחוחות רחב ועמוק שמעליו נסוכה רעננות נעימה, במרכז שפע פרי בשל ורענן דיו, זיתים שחורים במלח גס ופטל שחור, רוח ים מלוחה ורמזים למרווה, אדמה ודיו. החיך מהמם גם הוא, מרקד בין שפע ממכר וחומציות מרעננת ומעודנת דיה כדי לעורר ולענג, עם טאנים רכים בקצוות ומעט מרירות שמוסיפה רובד עד הסיומת המתמשכת והנעימה. הטעם שלו מרחף בהנאה בחיך ובחושים הרבה אחרי הלגימה האחרונה. יין גדול שמומלץ למביני עניין ומי שרוצה להתפנק כהוגן וסבלני מספיק לאוורר אותו כמה שעות טובות.
מאחורי היין: גואדו אל טאסו הוא תחנת היין של בית אנטינורי באזור בולגרי שבו באופן מסורתי מופקים יינות מודרניים שבהם משולבים זנים בורדולזיים ואחרים ולכן הם נקראים ׳סופר-טוסקן׳. סגנון זה התפתח מאוחר יחסית, אבל ההיסטוריה של היקב ותיקה יותר, מתחילת המאה ה-19, ונשזרה באילן היוחסין של משפחת אנטינורי בשלב מאוחר יותר. האחוזה, הקרויה על שם הגירית המפוספסת השכיחה באזור, חולשת על שטח כרמים גדול הנהנה ממיקרו אקלים ים תיכוני ייחודי המוצא ביטוי מודע ביינות ומשלים היטב את הצד המודרני שבהם. אותם יינות המכונים "סופר טוסקן" מציעים זווית שונה ומודרנית של עשיית יין איטלקית איכותית ומכוונים יותר אל החיך הבינלאומי חובב הקברנה והמרלו הזניים. יינות אלה נשענים על ידע איטלקי אך משולבים בהם זנים בורדולזיים שלעתים מרכיבים את הממסך כולו. הם פותחו בשנות ה-70, תקופה שבה יינות קיאנטי סבלו מתדמית בעייתית, בניסיון יצירתי למצוא סגנון יינות חדש בעל פוטנציאל מסחרי. יקב אנטינורי המפורסם שייצר את היין לעיל היה אחד החלוצים בתחום. ברבות השנים הסופר-טוסקנים קיבלו מקום של כבוד ויוקרה עקב איכותם הגבוהה וההתאמה שלהם לשוק היין הבינלאומי ולחיך הגלובלי המתפתח.