- יקב: צרעה (הרי יהודה, ישראל)
- בתמצית: בלנד ישראלי מוצלח ונגיש, מהנה עם אוכל, מתקתק וטעים, עשוי היטב
- הרכב זני: 65% קברנה סוביניון, 25% מרלו, 10% סירה
- אלכוהול: 13.5%
- חשוב לדעת: מחזיק יפה היין (ראו משפט בסוף) – שתו עכשיו עד 2019
- מחיר מומלץ: 80₪
- ללגום ליד… בשרים על האש, גבינות קשות, ילווה בקלות הרבה מנות קלות
הרי יהודה הוא יין הבסיס של יקב צרעה המצטיין והותיק. היין עגול ורך באופן אירופאי אבל החום שמורגש בטעמיו ישראלי למהדרין. צבעו סגלגל-ארגמני עמוק ונאה. באף ריח מתקתק ונעים של שזיפים בשלים, חמוציות, אניס ושוקולד חלב. בחיך גוף בינוני-מלא שממלא את חלל הפה במתיקות עסיסית, עם טעמי פרי יער שחור בשל, מעט חמיצות ומרירות וגם טאניות עדינה. היין נגיש מאוד, גם אם באופן שמרני מעט, וילווה בקלות מגוון מאכלים.
מאחורי היין: צרעה הוא יקב מצטיין, אחד הטובים בישראל, ומציע בעקביות יינות נגישים לשתיה. היקב מחזיק בגישה אירופאית קלאסית "של פעם" ומייצר יינות ״טרואריים״ (אזוריים) המאפיינת יקבים מסורתיים רבים בצרפת ואיטליה, לפי היינות מופקים כדי לייצג את האזור ולא זן ענבים כזה או אחר, כדי לשקף את הניואנסים שמאפיינים את אותו מקום. שם היין נקבע בהתאמה על פי האזור שבו גדלים הגפנים שסיפקו את הפרי ליצירת היין. אופיים המגובש והעגול של יינות היקב מעיד גם הוא על שילוב גישה אירופאית-קלאסית במובן הטוב שלה. יינות היקב מומלצים מאוד בהתאם. שתיתי לאחרונה את היין לעיל מבציר 2006 (יין בן 6-7 שנים, שלא אוחסן כיאות) והוא היה חי וטעים, וליווה את אוכל בצורה מענגת – מדגים היטב את איכות היין ויכולתו להתיישן.