- יקב: Günther Steinmetz – מוזל, גרמניה
- בתמצית: ריזלינג מתקתק ומאוזן, פריך, עשוי היטב, טעים ונגיש. מומלץ לחובבי הזן ולבנים בכלל
- הרכב זני: ריזלינג
- הרכב קרקע: צפחה
- אלכוהול: 8%
- מחיר משוער: 110₪
- חשוב לדעת: לשתות קר 8-10 מעלות, מוכן לשתייה ונגיש לפחות 5 שנים מהבציר
- ללגום ליד… סושי, אוכל אסיאתי מתובל וגם חריף, סביצ׳ה, גבינות צאן. מהווה אפריטיף גם לבדו
אני חייב לפתוח בהמלצה קטנה: אם אתם מחובבי היינות הלבנים וטרם שתיתם יין של היקב הזה, גונתר שטיינמץ, קנו את הבקבוק הבא שתיתקלו בו, ולא משנה איזה – כי הוא בטוח יהיה טוב. ריזלינג גרמני הוא לרוב תירוץ לקורס קטן בפיענוח התווית כדי להבין מה בעצם נמצא בתוך הבקבוק. קבינט הוא הפרדיקט (שיטת דירוג של ארגון VDP לבשלות הפרי בזמן הבציר) הצעיר ביותר, זאת אומרת הכי צעירים עם חומציות גבוהה ורמת סוכר לא גבוהה. זה לא מעיד באופן חד משמעי על סגנון היין, שיכול להיות מתקתק עד יבש, ובמקרה זה חצי יבש (פיינהרב Feinherb) עם רמת אלכוהול נמוכה של 8%. או בקצרה: התסיסה נעצרה מוקדם ופחות סוכר הפך לאלכוהול כך שקיבלנו יין מתקתק עם רמת אלכוהול נמוכה. אבל יינן מוכשר כמו סטפן שטיינמץ דואג שהמתיקות תקבל חומציות מאזנת, ועם קצת מרקם ועומק טעמים מתקבל יין טעים, נגיש, שהוא גם די עגול וגם די עסיסי, מרענן, כזה שנגמר מהר. זה לא ריזלינג יומרני, אלא כזה שעשוי להנאה ועדיין מציע קורטוב של עומק. מומלץ במיוחד כאפריטיף קיצי.
רשמי טעימה, בציר 2020 – נטעם באפריל 2024: צבע קש חיוור. האף רענן ומורכב באופן קליל ונעים, בתחילה מינרליות ופטרוליות ואז רבדים של אפרסק לבן מתקתק ותפוח חבול (בשל מאוד), פרחוניות לבנה, אשכולית ורמז למנגו. בחיך הוא פריך, עם מרקם די סמיך שנושא את המורכבות עם ריכוז שמתפתח לעסיסיות וחומציות חדה שמאזנת את המתיקות הפירותית.