- יקב: טוליפ / MAIA (כפר תקווה, ישראל)
- בתמצית: בלנד מקומי איכותי עם בשורה ים תיכונית, זורם ונעים, מתקתק, מאוזן ורענן
- הרכב זני: קריניאן (זכרון יעקב), מורבד (הרי ירושלים), סירה (כפר יובל)
- אלכוהול: 13.5%
- חשוב לדעת: לצנן מעט בקיץ – 16 מעלות. שתו עכשיו עד 2017
- מחיר מומלץ: 90₪
- ללגום ליד… מאכלים ים תיכוניים רעננים, אפריטיף נקניקים וגבינות קיצי. יילגם היטב לבדו
נעים ורענן, מאופק יחסית לאדומים ישראלים, הבלנד הזה מפתיע בשקט את החיך ומקיים את היומרות הים תיכוניות הצנועות שלו. מורגשת כאן עבודה ייננית טובה שמחברת היטב בין הזנים האופייניים לספרד ודרום צרפת. למרות הניחוחות המתקתקים באף שתרמו הקריניאן והמורבד, היין שומר על רעננות נוכחת עם חמיצות שנושכת קלות את הלשון באופן חיובי ומעורר. לבציר ראשון זה ראוי לצל״ש ואני אני לא רואה אף חובב יין מתקשה לרוקן בקבוק בשתייה קלילה, עם אוכל לידו או בלי. צבעו ארגמן צעיר ורדרד ועמוק. האף מפתה ונעים עם ניחוחות גרגרי יער בשלים ורמזים לאניס ומעט מרווה. החיך ממשיך את השילוב המפתה של מתיקות ורעננות נושכת מעט, זורם מאוד עם גם קל עד בינוני, בעל סיומת נעימה עם מעט טאנים בסופה. מחיר היין לא צנוע אבל הוא עדיין מספק תמורה טובה. יופי של יין ותוספת ברוכה למדף היינות המקומיים.
מאחורי היין: מיזם MAIA של יקב טוליפ מתיימר לשנות דיסקט, לסטות מהנהוג בתעשיית היין בישראל ולהתוות כיוון חלופי לקו הבורדולזי החלוצי שהתווה הברון רוטשילד במאה שעברה והדיו ניכרים בכל פינה מקומית כמעט, לצד הקו הקליפורני שהתוו יקבי רמת הגולן. סגנון זה של יינות מודרניים וכבדים יחסית השתרש בקרב היקבים המקומיים – גדולים כקטנים – וגם בטעמו של הקהל המקומי. כוונת המיזם הוא ליישם ידע, ניסיון ומסורות ים תיכוניות שישתלבו באקלים, התרבות והאוכל המקומיים, בצורה עמוקה ומשלימה יותר, עם יינות צנועים וישירים יותר. כדי ליישם את המהלך השאפתני יצר יקב טוליפ שיתוף פעולה הדוק עם שני מומחי יין מיוון, היינן פרופ׳ יאניס פארסקאבופולוס והמומחה לתורת הגפן פרופ׳ קוסטאס בקסיאטאס. בשלב זה מופקים במיזם יינות מכרמים קיימים וזנים אופייניים לאגן הים התיכון – קריניאן, גרנאש, מורבד, מרסן ועוד. בשלב מאוחר יותר מתוכנן שילוב זנים יווניים אותנטיים. אם לשפוט על פי הבציר הראשון מ-2013, הם בהחלט בדרך הנכונה והרבה קליעות למטרה כבר מהזריקה הראשונה.