בלנד אדום ים תיכוני ומרוכז מלנגדוק, רענן ומתובל, נגיש וקולינרי
יינות לנגדוק ידועים כמקור להפתעות נעימות ותמורה טובה, קצת פחות ידועים באדומים עזי טעם. זנים אדומים נפוצים בדרום צרפת מרכיבים את הממסך הזה מבית דומאס גאסאק ויוצרים עושר קצת לא טיפוסי, שיש בו רעננות והשפעות אקלים ים תיכוני. איזון נעים בין פרי ואדמה תורם לנגישות ביין, וגם מחירו נגיש מאוד ביחס לתמורה. גאסאק גילהם אדום מתאים בעיקר לימים קרירים יותר ומאכלים מתובלים ועשירים בהתאם. מומלץ בעיקר לחובבי אדומים מהצד הכבד של הסקאלה, רק אל תשכחו לאוורר אותו היטב להנאה מירבית.
רשמי טעימה – בציר 2019: צבעו ארגמן סגלגל וכהה. אף רענן ועשיר, רבדים של אניס, אוכמניות, דובדבנים משומרים, תות שחור ומינרליות עדינה ברקע. החיך עשיר בפרי עם המורכבות מהאף, חומציות נעימה וטאנים עדינים ברקע מובילים אל סיומת ארוכה ומרעננת שסוחטת את צידי הלשון בעדינות.
פרטים נוספים:
- יקב: Daumas Gassac (לנגדוק, צרפת)
- אלכוהול: 13%
- הרכב זני: 40% סירה, 30% גרנאש, 30% קריניאן
- הרכב קרקע: מדרונות אבן גיר מתקופת היורה
- מחיר משוער: 60₪
- חשוב לדעת: לאוורר שעה לפחות לפני השתיה, לשתות עד 4 שנים משנת הבציר
- יבואן: אדום כהה
- ללגום ליד… ריזוטו פטריות עשיר, צלי בקר או כבש, תבשילי קדרה, שוקולד מריר