- יקב: Muga (ריוחה, ספרד)
- בתמצית: ריוחה מדויק עם טאצ׳ מודרני, אותנטי אך נגיש, מלא אופי, עמוק ומורכב, מענג ומרשים. מומלץ
- הרכב זני: 70% טמפרניו, 20% גרנאש, 7% מזואלו (קריניאן), 3% גרסיאנו
- אלכוהול: 14%
- מחיר מומלץ: 120₪
- יבואן: אנוטקה
- חשוב לדעת: לאוורר שעה לפחות אחרי הפתיחה. יתבגר היטב למשך עשור לפחות.
- ללגום ליד… מאכלי דגים עשירים, בשרים איכותיים, גבינות קשות עמוקות. ייענג גם לבדו
מוגה מוכר כיקב מוביל בקרב חובבי ריוחה רציניים, עם הקפדה יוצאת דופן בכל היבט של עשיית היין, ולשמחתי היקב גם מצליח לשמור על מגע אותנטי ומענג שניכר גם ביין הזה. יחד עם זאת, לריוחה הזה, שהוא ״יין העבודה״ של היקב, זאת אומרת הסוס המוביל והנמכר ביותר שלו, יש טאצ׳ מודרני שקשה לפספס, כזה שהופך אותו לנגיש יותר לחיך המערבי. הבלנד משלב באיזון רב זנים ספרדים קלאסיים לצד הטמפרניו הדומיננטי ביינות ריוחה. כבלנד מובחר בדרגת רזרבה הוא התבגר שנתיים בחביות אחרי התסיסה. הניקיון והדיוק ביינות בעלי איכות גבוהה שכזו לעתים מושגים על חשבון אופי מסתורי שממגנט את השותה, אבל במקרה זה היין ממכר כשם שהוא אלגנטי. יש כאן הכל: מורכבות, בישום נפלא, נוכחות פרי איכותי, מאפייני אדמה, איזון, רעננות, ולא פחות חשוב – יין טעים. אוסף המעלות הזה מאפשר ליין ללוות כמעט כל מאכל שעולה על הדעת, אבל הוא יבהיק לצד מאכלים ספרדים, כמו פאייה, נקנקיקים עמוקי טעם, גבינות ארומטיות ועוד. לטענת היקב זוהי אחת משנות הבציר הטובות בעשור הקודם, וזה מורגש באיכות היין ובהיותו שלם כל כך. צבעו ארגמן סגלגל יפהפה. האף ממכר עם פטל שחור עמוק ומעט תות שחור, רמז לאניס ואדמה רטובה, שוקולד מריר, יוד ועור, צלפים וניחוחות קליה, ולבסוף נימי מליחות ים ועשבים ים תיכוניים. החיך עשיר עם גוף מלא ויחד עם זאת רענן וזורם, כולל טאנים רכים והרמוניים, וסיומת שממשיכה את כל העסיסיות הזאת בעדינות ממושכת ונעימה. ריוחה מרשים במחיר נוח שמדבר ספרדית אבל נגיש גם לטעם בינלאומי ועל כן יערב לכל חיך וחובב יין כמעט, חוויה מומלצת בחום.
תגובה אחת
מצויין!