- יקב: אורטל (רמת הגולן, ישראל)
- בתמצית: ויונייה עדין ואלגנטי, מורכב ובולט באיכותו, מומלץ לחובבי לבנים ומעריכי איכות
- הרכב זני: 100% ויונייה
- אלכוהול: 13.5%
- חשוב לדעת: לצנן במתינות 10-12 מעלות
- מחיר מומלץ: 115₪
- ללגום ליד… עם תבשילי דגים עשירים, אפריטיף קיצי או חורפי. פסטות בשמנת. ייענג גם לבדו
ויונייה הוא זן מאתגר, בעל פוטנציאל עושר נפיץ ודומיננטי, אבל כזה שנותן תוצאות יוצאות דופן עם הטיפול הנכון. יינות ׳קונדריו׳ (Condrieu) מעמק הרון מדגימים כמה גבוה ועמוק הזן הזה יכול להגיע. לשם מכוון היינן המוכשר של יקב אורטל, אילן זעפרני, והוא פוגע ביותר ממובן אחד עם הגישה העדינה שלו. הפרי העומד לרשותו גדל באותה חלקה ממש שממנה מופק ירדן ויונייה העצי והבשל, וכמה רחוק משם הוא מגיע. הפרי נבצר מוקדם, ירקרק וחמצמץ, ולאחר המעיכה הראשונית ביקב מופרד העסיס הראשוני העדין, מה שנקרא Free Run, המופק מהענבים ללא לחיצה, ומהווה בסיס עדין ליין. לאחר הוספת שמרים שהותאמו ליין, רוב היין עובר תסיסה אלכוהולית בחביות גדולות יחסית בנות 400 ליטר מעמק הלואר בדרגת קליה עדינה ע״י עלים של עצי אגוז מקדמיה ולוז, רובן ישנות ורק רבע חדשות. חלק מהיין עובר תסיסה במיכלי נירוסטה וישמש בבלנד הסופי כדי למתן את השפעות העץ. הימנעות מתסיסה שניה (מלולקטית) שומרת על רעננות גבוהה ביין. התוצאה עדינה ואלגנטית, מאוזנת מאוד, מורכבת, עם חיך ארוך ומתמשך. היין זקוק לצינון קל בלבד כדי לקבל ביטוי מלא. הוא מתאים גם לשתיה חורפית והגוף המלא ילווה מגוון מאכלים עשירים ואלגנטיים יחסית. צבעו קש זהוב. באף מעט לדר אופייני (משמש מיובש) אבל מתון, עשבוניות עדינה, עם רמז למינרליות עדינה ואגוזי לוז ומקדמיה מהחבית. החיך שופע ועדין בו זמנית, עם גוף בינוני עד מלא אבל אלגנטי ומורכב. זהו כרגע הויונייה הטוב בישראל והוא מומלץ בחום לחובבי לבנים איכותיים אבל גם לחובבים שרוצים לגוון ומחפשים שתיה מקומית איכותית. לאנשי יקב אורטל אומר – המשיכו כך.
תגובה אחת
מאד לא שווה את המחיר. נכון יותר בתחום של 50 ₪