- יקב: Paul Mas (מחוז לנגדוק, צרפת)
- בתמצית: לבן צרפתי אלגנטי עם טוויסט חמצמץ, רענן ומיוחד. מומלץ לחובבי לבן
- אלכוהול: 13%
- מחיר מומלץ: 65₪
- חשוב לדעת: לצנן היטב 8-10 מעלות
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… סלטים טריים, אפריטיף גבינות. יילגם היטב גם לבדו – במיוחד בקיץ.
פיקפול (Picpoul) הוא זן ענבים לבן ולא נפוץ שנמצא בעיקר באזור הרון ולנגדוק-רוסיון בצרפת. פירוש השם הוא "נושך שפתיים" עקב החמיצות הגבוהה והממזרית שלו, שעטופה בדרך כלל בעוד מאפיינים משלימים וטובים שמספקים חוויית שתיה מיוחדת. בלנגדוק מפיקים ממנו ״Picpoul de Pinet״ על שם הכפר המקומי שנתן לו את שמו לאפלסיון זה (אזור תקן יין). חוץ מלנשוך את הלשון (לא להיבהל) החמיצות הזו מאוזנת כאן באלגנטיות אפילו, עם רמזים לעשב לימוני ומינרליות קלה ומרעננת, והתוצאה בעלת אופי ייחודי שמבטא את הטרואר והסגנון ורומז לסגנון עולם ישן. יקב Paul Mas מצטיין ביינות הלבנים שלו וזה בהחלט מצטרף לרשימה המכובדת. מומלץ לחובבי לבנים.
מאחורי היין: רוב העם היושב בציון אינו צרכן נלהב של יינות לבנים, ואם נרכשים כאלה הם יהיו בלנדים קלים ומתוקים, מקסימום איזה "גוורץ" או ריזלינג. אבל עולם היינות הלבנים הוא מרתק, מגוון ויכול ממש להסעיר את החושים אם רוכשים את הטעם הזה ומעמיקים בו. הפיקפול הזה שמופיע למעלה מספק הצצה לאחד הכיוונים שהייתי ממליץ לחובבי סוביניון בלאן לנסות.