- יקב: Produttori del Barbaresco (פיימונטה, איטליה)
- בתמצית: ברברסקו קלאסי מהעולם הישן עם נשמה צנועה, נעים וטעים, עמוק ומורכב
- זנים: 100% נביולו
- אלכוהול: 13.5%
- חשוב לדעת: לאוורר היטב שעתיים לפחות. מומלץ לשתות 2018 ואילך
- מחיר מומלץ: 200₪
- יבואן: שקד
- ללגום ליד… אוכל עמוק ועדין: דגים, פסטות, בשרים קלים פלוס, תבשילים בבישול ארוך. מהווה ארוחה בפני עצמו
הנה יין צנוע שניחן גם באיכות גבוהה וגם רבדים ועידון בעלי אופי אנושי ממש. אם שם היין מבלבל, זה בגלל שם היקב שיצר אותו שגם מכיל את שמו, וניחן גם הוא באופי דומה מאוד, שכולו אומר ״עולם ישן״. יחסי הגומלין בין מסורת וחדשנות הנפוצים בתעשיית היין האיטלקית והקריצה המבטיחה אל שוק היין הבינלאומי המתרחב מביאים יצרנים רבים לעדכן לא רק את שיטות הפקת היין בדומה לרוב היקבים בעולם, אלא גם את אופי היינות בדרגות משתנות. אלה נעות בין סגנון מסורתי שקיבל מגע מודרני לבין יינות מודרניים ממש שמגע ״בינלאומי״ שינה את פניהם כליל והאופי האיטלקי שלהם נשאר ברקע. אבל במקרה הזה היין מחוץ לסקאלה שתוארה לעיל, הוא מסורתי כולו וזה חלק מקסמו. למרות הייחוס והעושר שבו, הברברסקו הזה נופל על החושים בעדינות וצניעות. אולי זו המסורת העממית של ״היקב החברתי״ (ראו הרחבה למעלה) שנותנת את הטון. בציר 2010 הוא צעיר מאוד כרגע וזקוק לעוד כמה שנים של ריכוך בבקבוק. גם אחרי איוורור הגון למשך כמה שעות הטאנים נוכחים מאוד, אבל מתמזגים היטב ברעננות ובחומציות השופעת שלו עם גווני האדמה שמוסיפים מורכבות נעימה. זהו יין לאוכל מעודן ומגוון כמו דגים ובשרים קלים, פסטות ואנטי פסטי, מאפים טריים עם מילויים רכים, וכמובן שתיה סולו מענגת, ללא כל ליווי, לאורך שעות או ימים אפילו. צבעו ארגמן חום. האף מורכב מרבדים של טבק, ורדים, עשבים מיובשים כמו מרווה ואורגנו, פטל אדום ורמזים של עור ואדמה רטובה. החיך רענן ומחייה ברוך, בעל גוף בינוני, עשיר ועדין, מחוספס מעט, עם סיומת ארוכה ועדינה עם נימה מלוחה מעט.