פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Produttori del Barbaresco Barbaresco 2010

  • יקב: Produttori del Barbaresco (פיימונטה, איטליה)
  • בתמצית: ברברסקו קלאסי מהעולם הישן עם נשמה צנועה, נעים וטעים, עמוק ומורכב
  • זנים: 100% נביולו
  • אלכוהול: 13.5%
  • חשוב לדעת: לאוורר היטב שעתיים לפחות. מומלץ לשתות 2018 ואילך
  • מחיר מומלץ: 200₪
  • יבואן: שקד
  • ללגום ליד… אוכל עמוק ועדין: דגים, פסטות, בשרים קלים פלוס, תבשילים בבישול ארוך. מהווה ארוחה בפני עצמו 

הנה יין צנוע שניחן גם באיכות גבוהה וגם רבדים ועידון בעלי אופי אנושי ממש. אם שם היין מבלבל, זה בגלל שם היקב שיצר אותו שגם מכיל את שמו, וניחן גם הוא באופי דומה מאוד, שכולו אומר ״עולם ישן״. יחסי הגומלין בין מסורת וחדשנות הנפוצים בתעשיית היין האיטלקית והקריצה המבטיחה אל שוק היין הבינלאומי המתרחב מביאים יצרנים רבים לעדכן לא רק את שיטות הפקת היין בדומה לרוב היקבים בעולם, אלא גם את אופי היינות בדרגות משתנות. אלה נעות בין סגנון מסורתי שקיבל מגע מודרני לבין יינות מודרניים ממש שמגע ״בינלאומי״ שינה את פניהם כליל והאופי האיטלקי שלהם נשאר ברקע. אבל במקרה הזה היין מחוץ לסקאלה שתוארה לעיל, הוא מסורתי כולו וזה חלק מקסמו. למרות הייחוס והעושר שבו, הברברסקו הזה נופל על החושים בעדינות וצניעות. אולי זו המסורת העממית של ״היקב החברתי״ (ראו הרחבה למעלה) שנותנת את הטון. בציר 2010 הוא צעיר מאוד כרגע וזקוק לעוד כמה שנים של ריכוך בבקבוק. גם אחרי איוורור הגון למשך כמה שעות הטאנים נוכחים מאוד, אבל מתמזגים היטב ברעננות ובחומציות השופעת שלו עם גווני האדמה שמוסיפים מורכבות נעימה. זהו יין לאוכל מעודן ומגוון כמו דגים ובשרים קלים, פסטות ואנטי פסטי, מאפים טריים עם מילויים רכים, וכמובן שתיה סולו מענגת, ללא כל ליווי, לאורך שעות או ימים אפילו. צבעו ארגמן חום. האף מורכב מרבדים של טבק, ורדים, עשבים מיובשים כמו מרווה ואורגנו, פטל אדום ורמזים של עור ואדמה רטובה. החיך רענן ומחייה ברוך, בעל גוף בינוני, עשיר ועדין, מחוספס מעט, עם סיומת ארוכה ועדינה עם נימה מלוחה מעט.

מאחורי היין: יינות ברברסקו הם סמל אצולה בעולם היין האיטלקי וסמל של איכות ומסורת בעולם היין כולו. יחד עם זאת, מדובר באזור יין קטן שסובב כפר בפיימונטה בעל אותו שם, ובו מיוצרים 2.5 מיליון בקבוקים בשנה בלבד. היקב המיוחד בעל השם הפשוט Produttori del Barbaresco, בתרגום חופשי ״יצרני הברברסקו״, הוא קואופרטיב המאגד מספר מגדלים וממשיך סיפור של קולקטיב שהוקם בשנת 1894 ונקרא Cantine Sociali. זהו לא רק היקב הגדול בברברסקו, אלא גם אחד הקואופרטיבים הנחשבים בעולם בייצור יינות איכות. היקב מייצר יינות בשלוש רמות מענבי נביולו, ״לאנגה נביולו״ הפשוט יותר ומיועד לצריכה מיידית, הברברסקו שנסקר לעיל וברברסקו רזרבה המובחר ביותר. בשנות בציר טובות במיוחד מופקים גם יינות ״סינגל ויניארד״ מהחלקות הטובות ביותר באזור ברברסקו.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

טינהוף לייטהברג וייסבורגונדר פינו בלאן - בלוג הפיינשמקר

Erwin Tinhof Leithaberg Weissburgunder

יקב: Erwin Tinhof – בורגנלנד, אוסטריה בתמצית: פינו בלאן מסדר גבוה ואזור איכות מעניין, צעיר גם בגיל 5. מומלץ הרכב זני: פינו בלאן מכרמים באזור

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום,

חנות האתר יצאה לחופשה 😎

רציתי גם לוודא שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן