פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות

Prosecco Superiore Extra Dry

  • יקב: Carpenè Malvolti (פריולי, איטליה)
  • בתמצית: מבעבע איטלקי לבן שולחני פלוס, יבש ורענן, מעט מורכב, קליל ונעים
  • זנים: 100% גלרה (פרוסקו)
  • אלכוהול: 11%
  • חשוב לדעת: לצנן היטב 8 מעלות, אפשר לשתות ישר מהמקרר.
  • מחיר מומלץ: 65₪
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… אפריטיף פירות קיץ וגבינות קשות עדינות, נקניקים, קרפצ׳יו רענן, סושי

הפרוסקו שלפנינו מיוצר בתקן Conegliano Valdobbiadene והוא בדרגת ״סופריורה״, שזכתה לתקן הגבוה של יינות איטליה DOCG בשנת 2009. הוא אמנם לא מיוצר בשיטת שמפנואז המסורתית (ראו הרחבה למטה) אבל עבר תסיסה ראשונה במיכלי נירוסטה. צבעו קש חיוור וירקרק מעט. האף ארומטי ונעים מאוד עם ניחוחות מלון ואפרסק רעננים ומתקתקים, רמזים לליים, לדר ועשב לימון. בחיך מרקם עגול ורך, פריך מעט, עם טעמי ליים וכל השאר מהאף. יין נהדר לאחר צהריים קיצי או אפריטיף קליל.

מאחורי היין: פרוסקו (Prosecco) הוא מבעבע איטלקי איכותי יחסית, בדרגת ביניים מעל הלמברוסקו הפשוט יותר ומתחת המבעבע המובחר פרנצ׳קורטה. הוא מציע איכות וקלילות עם מעט אלגנטיות במשקה אסקפיסטי שהולם אפריטיף כשהוא מצונן היטב, במיוחד בעונות החמות. בשונה מייצור שמפניה, רוב יינות פרוסקו מיוצרים בשיטת שרמנט, שבה נוצרות הבועות בעזרת שימוש בלחץ. אם חשוב לכם להנות מהמשקה כשהוא מוגז, שתו אותו מיד לאחר המזיגה היות והבועות נעלמות די מהר לאחר הפתיחה.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

טינהוף לייטהברג וייסבורגונדר פינו בלאן - בלוג הפיינשמקר

Erwin Tinhof Leithaberg Weissburgunder

יקב: Erwin Tinhof – בורגנלנד, אוסטריה בתמצית: פינו בלאן מסדר גבוה ואזור איכות מעניין, צעיר גם בגיל 5. מומלץ הרכב זני: פינו בלאן מכרמים באזור

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום,

חנות האתר יצאה לחופשה 😎

רציתי גם לוודא שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן