- יקב: Quinta do Portal (דואורו, פורטוגל)
- בתמצית: מוסקט פורטוגזי מופלא (לא יין קינוח), רענן וזורם, מורכב ומאוזן
- הרכב זני: מוסקטל גאלגו
- אלכוהול: 13%
- מחיר מומלץ: 100₪
- חשוב לדעת: לצנן במתינות 10-12 מעלות
- יבואן: טשרניחובסקי 6
- ללגום ליד… עם דגי ים איכותיים, מאזטים מלוחים
היין החמקמק ורב הדקויות הזה מתעתע בחושים עם הרבה איכויות וייחוד שדורשים מעט תשומת לב כדי להעריך את הגדולה שבו. היקב לכד כל כך הרבה מטוב הפרי והטרואר ובאיזון מושלם ממש. התוצאה עמוסה בפירות הדר ודקויות שונות שמזכירות לעתים סוביניון בלאן אבל לא ממש בעצם, עם ים תיכוניות טובה של פירות הדר ומליחות ים, מינרליות מהקרקע, חומציות נוכחת מספיק כדי לעורר את החושים בנועם. רגע הוא מרגיש כמו מיץ עם הקלות שבה הוא זורם ואז מרגישים את הסיומת הארוכה מאוד של לבן איכותי. הוא מהווה אפריטיף קל בפני עצמו וישתלב היטב עם דגי ים איכותיים וגם סושי. היין כל כל זורם ועסיסי שהוא נגמר מהר, גם כשיתחמם מעט וכל הדקויות יעלו ממנו. צבעו קש עדין. האף מלא פרי רענן ומעורר, תוסס מעט מתקתק ומורכב מרבדים של פומלה ואשכולית, תפוז על קליפתו, מליחות ים ומינרליות ופרחוניות מרומזת. הכל ממשיך ביתר שאת בחיך עשיר עם מרקם שמנוני מעט שהוא קליל אבל עשיר, פריך על הלשון וחומצי בדיוק במידה, סוחט את החיך בעדינות; הסיומת ארוכה והדרית. לבן מופלא ומומלץ למיטיבי לכן ביין.
מאחורי היין: יקב Quinta do Portal של פאולו קוטיניו מעמק הדואורו, אולי אזור היין הפורטוגזי הידוע ביותר, מייצר יינות אלגנטיים ורכים שאיכותם המרשימה זוכה להערכה רבה בעולם. בנקודה זו פורטוגל היא עדיין ארץ יין מעט אקזוטית ולא ממש מוכרת, השכנה האחות של ספרד שמזכירה אותה קצת אבל שונה ממנה, על 29 אזורי היין השונים והמיוחדים שבה והזנים שהם לרוב ילידיים (מקומיים מקוריים) שמפיקים מהם לרוב בלנדים מסורתיים לכל אזור. במצב כזה, כל יין פורטוגזי שנתקלים בו מרחיב בקלות את גבולות הגזרה, והיין הגדול שנסקר לעיל מרים את התקרה גבוה לשמיים – יש למה לצפות מפורטוגל.