- יקב: Douglas Green (סטלנבוש, דרום אפריקה)
- בתמצית: בלנד דרום אפריקאי כיפי ועסיסי מאוד שאוהב בשר על האש
- זנים: 70% פינוטאז׳, 30% שירז
- אלכוהול: 13.5%
- מחיר מומלץ: 45₪
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… צלעות ברוטב ברביקיו, בשרים קלים על האש, פשטידת פטריות יער
הנה עוד דוגמה ליכולת של יקבים דרום אפריקאיים לשלב ייננות טובה ויעילה עם שיווק נכון. יקב דגלס גרין יצר בלנד מעושן וממכר שקשה להפסיק לשתות, וכדי לוודא שלא נפספס את כוונות המשורר, כינה אותו ״Rib Shack״. לא מן הנמנע שחובבי בשר ילגמו ממנו וידמיינו סצנה של צריף כפרי עם סועדים שמנשנשים בתאווה צלעות ברוטב ברביקיו. אני לא ממעריצי הפינוטאז׳ אבל היין הזה בקלות גנב אותי. ואין מה לומר, הוא מתאים כמו כפפה לבשר על האש, למרות שילווה גם מאכלים צמחוניים מעושנים או עמוקים כמו פשטידת פטריות עשירה וכהה. היין רענן ובעל פקק הברגה שישמור על אופיו, במיטב רוח הזמן ביקבים הגדולים בדרום אפריקה ובשאר ארצות ״העולם החדש״. צבעו יפהפה, סגול כהה ועמוק. באף עסיסיות טובה וניחוחות טיפוסיים לפינוטאז׳, מעין ריח גבינה ושזיף בשל ומתובל מעט, עם מעט מרירות רעננה מהשירז. החיך עסיסי ורך, ממשיך את האף עם חמיצות טובה ורמז לעשן. יין שולחני לצלעות – יש דבר כזה, ושווה לנסות אותו בפעם הבאה שתעשו ״על האש״.