- יקב: Caprice (פרובנס, צרפת)
- בתמצית: רוזה פרובנסלי מצוין במחיר צנוע מאוד, כרטיס כניסה אידיאלי לסגנון. מומלץ מאוד
- הרכב זני: סירה, רולה (ורמנטינו)
- הרכב קרקע: חמר ואבן גיר
- אלכוהול: 12.5%
- מחיר מומלץ: 55₪
- חשוב לדעת: לצנן היטב ביום חם, קצת פחות בעונות הקרות. שתו בחמש השנים הראשונות
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… עם מולים, סלט פסטה, קרפצ׳ו, אפריטיף גבינות מלוחות. מענג לבדו
רוזה פרובנסלי הוא סגנון יין ייחודי שמהווה נקודת ייחוס עבור כל יינות הרוזה. ״קפריס״ מציע גרסה טובה מאוד של כל החבילה – חמיצות ורעננות של יין לבן ומשקל בחיך שדומה לזה של יין אדום, מרירות ייחודית שמשתלבת ברבדי טעם בדיוק צרפתי אלגנטי – עם תמורה מעולה למחיר. תוסיפו לכל זה גוון ורדרד מלכותי יפהפה ויתחשק לכם לשאול ״איך הם עושים את זה? במחיר הזה?״. קפריס מופק משילוב של סירה אדום ורולה לבן (Rolle, השם הצרפתי לזן ורמנטינו האיטלקי). הוא טעים מאוד לבדו, מה שאומר שהוא גם ילווה בקלות מגוון רחב של מאכלים קלים-פלוס או אפריטיף מלוח. כמה דקות של לגימה חושפים איך המרירות הטיפוסית מתפתחת באלגנטיות לסיומת רעננה ועדינה, מלאכת מחשבת שכולה נסיון בסגנון ייננות מסורתי, רגע קטן שמהמם את החושים עם מעט קשב. צבעו אפרסק עדין, מלכותי ויפהפה. באף רעננות מתפרצת עם רבדי קליפות הדרים, אשכולית אדומה, נקטרינה ומשמש צעירים וחמצמצים, תחמיץ, פטרוליות ומינרליות. החיך רענן ומיוחד, מתחיל חמצמץ ומפתח מרירות וריכוז טעמים אופייניים לסגנון עם רבדי ההדרים ושאר המאפיינים מהאף, הכל מתלכד במבנה מדויק ומשאיר סיומת רעננה ועדינה. רוזה פרובנסלי מצוין במחיר נוח מאוד, אל תפספסו את הפלא.
מאחורי היין: יינות "קוט דה פרובנס" מהווים בערך 75% מייצור היין בפרובנס, ממנו 80% הם רוזה. הזנים המרכזיים הם קריניאן, גרנאש, סינסו, מורבד והזן טיבורן שגדל בעיקר בפרובנס אבל מוצאו ביוון. אלה יינות המכוונים לשתייה רעננה באקלים חם ומסורתית אינם מתיישנים בחביות. תקן AOC האזורי של רוזה קוט דה פרובנס מחייב שלפחות 20% מהיין יופק בשיטת "הדימום" (Saignée) המסורתית בפרובנס, בה מפרישים יין תהליכי ורדרד מיין אדום שטרם הגיע למיצוי מלא. נכון לשנת 2016 יינות אלה עושים צעדים ראשונים ומיוחלים ביבוא לישראל. אם אתם מוכנים לשתות יינות ללא מתיקות מודגשת, מומלץ להתוודע לסגנון ולאיכות שמציע סגנון עתיק יומין זה. עשיית היין ההיסטורית בפרובנס החלה בשנת 600 לפנה״ס עם הקמתה של עיר הנמל מרסיי על ידי היוונים, שתרמו תרומה מכריעה להתפתחות היין בעת העתיקה. היין המצוין שנסקר לעיל הוא חלק מקטלוג של קבוצת Maîtres Vignerons Saint Tropez (המגדלים/ייננים המומחים של סן טרופז) שמציעה רוזה פרובנסלים נוספים טובים המיובאים לארץ וראויים לתשומת לב.