- יקב: Undurraga (צ'ילה)
- בתמצית: פינו נואר מעולה בדרגת בינים עם השראה מבורגון ותמורה טובה למחיר. מומלץ בחום
- הרכב זני: 100% פינו נואר (עמק רפּל)
- אלכוהול: 14.5%
- מחיר מומלץ: 65₪
- חשוב לדעת: לאוורר חצי שעה לפני השתיה. נגיש עכשיו אבל יתפתח יפה עד 2017 לפחות
- יבואן: אדום כהה
- ללגום ליד… מאכלי עוף ובשרים קלים בתיבול עדין. יילגם היטב לבדו
פינו נואר הוא זן ״שובר שורה״, לא מתנהג כמו רוב השאר, מפונק בכרם, דל בגוף ובצבע, מציע משהו מאוד שונה מיין אדום טיפוסי. הפינו נואר הצ׳יליאני מסדרת סיבאריס של יקב אונדוראגה המצטיין מגיע להישג לא מבוטל, עם נציג נאמן של הזן שמציע איכות ואופי נדירים בקבוצת המחיר שלו. הסגנון הוא קלאסי לזן, הווה אומר בורגון מובהק, אבל הלב והפרי של היין צ׳יליאנים למהדרין; לגימה ראשונה חושפת רוך ונגישות בדומה לבורגון בדרגת אמצע (מרקוריי פרמייה קרו למשל) ולאט לאט נחשפות המעלות שלו, עם חיך בנוי היטב, טאנים לעיסים ולא קשוחים מדי, חומציות עדינה ומתמשכת ברקע ואלגנטיות טובה שנעים להתמכר אליה. המקור הצ׳יליאני ניכר באדמתיות מעושנת קלות ודייקנות מעט קשוחה בפרטים – היין נעים אבל לא מתחנף. שתו אותו בכל עונה וצננו אותו מעט בקיץ, לבדו או ליד פאייה ומאכלי פירות ים דומים, אוכל תאילנדי אפילו, פסטות רעננות ובשרים קלים. צבעו ארגמן ורדרד. באף אשכולית אדומה ופטל מתובלים במעט וניל, רמז לציפורן ומנטה עם אדמתיות ורמז לעשן. בחיך גוף קל עד בינוני שממשיך את מאפייני האף בסיומת ארוכה ארוכה ונעימה. הבקבוק חתום בפקק הברגה האופייני ליינות רעננים ומיועד לשמור על תכונה זו, ואף על כן היין יתרכך ויעמיק לפחות 5 שנים מהבציר. פינו נואר למתחילים ובררנים כאחד ובמחיר ללא תחרות – מומלץ בחום.