- יקב: Tomassi (פריולי, איטליה)
- בתמצית: פרוסקו משובח, כיפי ומתחנף, עסיסי ומלא, פריך ולעיס. מומלץ
- זנים: 100% גלרה
- אלכוהול: 12%
- חשוב לדעת: לקרר היטב 8 מעלות, אפשר לשתות ישר מהמקרר.
- מחיר מומלץ: 65₪
- יבואן: שקד
- ללגום ליד… אפריטיף פירות קיץ, אוכל קל ורענן. יילגם היטב ללא אוכל
במסורת של יקב טומאזי, גם הפרוסקו, הלבן האיטלקי המבעבע והמשודרג, נאמן למסורת ואיכות מצד אחד ומכוון להנעים ולהסב הנאה מצד שני. זהו פרוסקו מתקתק ומתחנף יותר מהממוצע, והוא מציע הרבה עסיס וטעם עם מעט אלגנטיות. צבעו קש שקוף כמעט. באף שמרים ותפוח מעודנים עם רמז לאפרסק. החיך נהדר והיין ממלא את כולו בטעמי תפוח ירוק – עד שכמעט נדמה ששותים סיידר אלכוהולי – וממשיך בסיומת נעימה. המבעבע הקליל והמהנה הזה לא זקוק לאפריטיף לידו, אבל ישתלב בקלות עם כיבוד רענן וחמצמץ.
מאחורי היין: פרוסקו (Prosecco) הוא מבעבע איטלקי איכותי יחסית, בדרגת ביניים מעל הלמברוסקו הפשוט יותר ומתחת המבעבע המובחר פרנצ׳קורטה. הוא מציע איכות וקלילות עם מעט אלגנטיות במשקה אסקפיסטי שהולם אפריטיף כשהוא מצונן היטב, במיוחד בעונות החמות. בשונה מייצור שמפניה, רוב יינות פרוסקו מיוצרים בשיטת שרמנט, שבה נוצרות הבועות בעזרת שימוש בלחץ. אם חשוב לכם להנות מהמשקה כשהוא מוגז, שתו אותו מיד לאחר המזיגה היות והבועות נעלמות די מהר לאחר הפתיחה.