- יקב: Tomassi (ולפוליצ׳לה, ונטו, איטליה)
- בתמצית: אמרונה מהנה ונגיש, עמוק ואפל מעט, שמשלב עושר ועידון. מומלץ לחובבי הסגנון
- זנים: 50% קורבינה, 30 רונדינלה, 15% קורבינונה, 5% מולינרה
- אלכוהול: 15%
- חשוב לדעת: לאוורר שעתיים לפני השתיה. שתו עכשיו עד 10 שנים לפחות משנת הבציר.
- מחיר מומלץ: 250₪
- יבואן: שקד
- ללגום ליד… תבשילי דגים עשירים, בשרים איכותיים, פסטות עשירות. מהווה ארוחה בפני עצמו
האמרונה הטוב הזה ממשיך את הקו החכם של יקב טומאזי, שאם אנסה לתמצת אותו (לא קצר, אבל בכל זאת): כ-״מודרני, שמנגיש את הסגנון האיטלקי לכל חיך כמעט ותוך כדי גם מצליח לשמור את הנשמה בתוך הבקבוק״. האמרונה הזה גם מהווה מקור גאווה וסמל חשוב של היקב ומשפחת טומאזי היות והוא מיוצר בלבו של ולפוליצ׳לה, אזור היין שבו הוקם היקב בשנת 1902. יינות העילית של אזור זה מופקים בתהליך מיוחד המעמיק ומרכז את טעמי היין (ראו הרחבה למטה). היינות המרוכזים, שניחנים לעתים בארומות ובטעמים מעט מסחררים, דורשים מעט הסתגלות בהיכרות ראשונה ולכן נדרשת ייננות קפדנית ומאזנת בהפקתם. האמרונה הזה מצטיין בזכות יכולתו לרקוד על כמה חתונות, עם עושר מאפיינים, איזון וגימור עדין ואופי שהוא מעט אדמתי ואפל ועם זאת נעים. אותה ייננות חכמה מבית יקב טומאזי, השואף להציע יינות מוכנים לשתיה עם יציאתם לשוק, וידאה שהאמרונה הזה יהיה נגיש בגילו הצעיר יחסית. זה כמובן לא אומר שהיין מוכן לשתיה ישר מהבקבוק אחרי החליצה – חובה לאוורר אותו היטב שעתיים לפחות. נגישות זו אינה מבטלת את יכולת ההתיישנות הרבה של היין, שבשנת בציר טובה היין ישתבח למשך עשור, אפילו שניים. צבעו ארגמן כהה. האף מורכב עם רבדים של פטל שחור, זיתים שחורים ואספלט, אדמה ודם, שזיפים מיובשים, ומליחות עדינה. החיך העשיר הוא כמובן בעל גוף מלא, אפל ומעט מתקתק, ועדיין מעודן ומלוטש כמו הסיומת הארוכה שלו. יופי של אמרונה שמומלץ לחובבי הסגנון ומי שמבקש להתענג על יין שופע וגם עדין.
תגובה אחת
לגמרי מומלץ. הלכתי על ההמלצה שלך וקלעת בול. תודה.