- יקב: טוליפ (כפר תקווה, ישראל)
- בתמצית: סירה ישראלי טעים ונעים, צ׳ארמר קטן, נקי ועשוי היטב
- הרכב זני: 95% קברנה סוביניון, 5% פטיט ורדו
- אלכוהול: 15%
- חשוב לדעת: זקוק לאיוורור בן שעתיים לפני השתיה. יהיה במיטבו 2016-2019
- מחיר מומלץ: 90₪
- ללגום ליד… מגוון בשרים צלויים, חצילים קלויים ומוסקה, מאכלי דגים עשירים, שוקולד מריר
סירה רזרב של טוליפ שומר בעקביות כבר כמה שנים על איכות טובה ונגישות, עם אופי שופע ונגיש לכל חיך כמעט. עם מאפייני פרי נעים ונקי מפגמים, מתקתק מעט, יש לו כמעט כל מה שחובב ״אדום מפנק״ מחפש. סירה הוא בכל זאת סירה, זן פחות שגרתי וצפוי מהקברנה\מרלו הפופולריים אצלנו, ויקב טוליפ השכיל ליצור גרסה מאוד נגישה שלו, שהיא אחת הטובות בארצנו, בסגנון עולם חדש ומוצלח מאוד מסוגו. אבל היין הדחוס מעט והבועט לא ממש זמין לשתיה ישר מהבקבוק כשהוא צעיר; תאלצו לאוורר אותו היטב כדי שיהיה נגיש לגמרי, או לתת לו להתרכך באחסון למשך שלוש שנים לפחות משנת הבציר. זהו יין די חורפי ומנחם, אבל גוף לא כבד מדי מאפשר לו להתאים גם לעונות מעבר. אחוז האלכוהול הגבוה חבוי מספיק כדי לא להעיק. הרוך והחמיצות העדינה מתאימים לליווי מגוון מאכלים מעודנים ובשרים איכותיים על האש. צבעו ארגמן אטום ומעט ורדרד. האף מתקתק עם רבדים עמוקים ומשכרים של פטל אדום, זיתים שחורים, קרמל שרוף, דובדנים מסוכרים ורמזים לוניל ולילך. החיך רך עם גוף בינוני וחמיצות עדינה ומרעננת שממשיכה אל סיומת מעט טאנית, מתקתקה ודי ארוכה. צ׳ארמר ישראלי איכותי.
מאחורי היין: טעימה של סירה רזרב 2013 כשהיה בן שנתיים בלבד סיפקה הצצה מעניינת אל היין, שהיה סייח צעיר ובועט והראה כמה כוח יש לו וכמה סבלנות הוא דורש כדי להתרכך מעט. יממה תמימה אחרי הפתיחה היין הפך נגיש, טעים ובן לוויה מוצלח למנעד רחב של מאכלים החל בסביצ׳ה על לחם עם טפנד וכלה בקדירת ירקות שורש, מאכלי בשר עשירים וגם שוקולד מריר.