מבעבע צנוע ואיכותי, שופע פרי ואופי, טעים ומרומם
אונדוראגה ברוט הוא מבעבע טעים ומתעתע מעט: יבש אבל עם טעמי פרי מתקתק, צנוע ויחד עם זאת מאוזן ומלוטש באופן שמקנה לו עידון ומזמן שתייה רצופה, כזו שמרוקנת הבקבוק במהירות. היין מופק מענבי שרדונה ופינו נואר בשיטת שרמט, שבה התירוש הראשוני עובר עם סוכר ושמרים אל מיכל לחץ לתסיסה שניה שתהפוך אותו למבעבע. הוא טעים לבדו כאפריטיף או לצד פירות מתוקים-חמצמצים וגבישות קשות, אבל ילווה היטב גם מאפים מלוחים, סלטים רעננים, סושי, דגים ופירות ים. מומלץ לא רק לאירוע חגיגי, אלא גם להרמת מצב הרוח ביום יום.
רשמי טעימה – בציר 2019: צבע קש זהוב יפה. באף פרי רענן, תפוח ואגס, צימוק והדרים ברקע. החיך עם פרי מתקתק ומוס נעים, חומציות עדינה שעולה עם המשך יבש ועדין עד הסיומת המתמשכת.
פרטים נוספים:
- יקב: Undurraga (עמק מרכזי, צ'ילה)
- הרכב זני: 60% שרדונה, 40% פינו נואר
- אלכוהול: 12%
- מחיר מומלץ: 45₪
- יבואן: אדום כהה
- חשוב לדעת: לצנן היטב 8-10 מעלות
- ללגום ליד… אפריטיף פירות וגבינות מלוחות, סושי, סלט תאילנדי פיקנטי