- יקב: Undurraga (העמק המרכזי, צ'ילה)
- בתמצית: קרמנר צ'יליאני צנוע ויוצא דופן באיכותו, טעים ומהנה מאוד, שולחני מושלם
- הרכב זני: 100% קרמנר (Carmenère)
- אלכוהול: 13.5%
- מחיר מומלץ: 45₪
- יבואן: אדום כהה
- חשוב לדעת: אפשר לשתות ישר מהבקבוק אבל אוורור בן חצי שעה ומעלה יעשה לו רק טוב
- ללגום ליד… תבשילי בשר או ירקות חריפים, פסטות רעננות, בשרים על האש, נקניקים
הקרמנר הזני הזה אומר "אני לא עוד יין פשוט" כבר באף, ומסגיר שפע מפתה ורמז להשפעה צרפתית. הקסם הזה ממשיך גם בחיך, והיין הצנוע חושף כמה מעלות שלא מביישות יינות גדולים ויקרים ממנו. הוא לא בדיוק פשוט, יותר מתאים לומר – צנוע, מודרני אבל עם כבוד והשראה מהעולם הישן, שנעשה ביד מנוסה ומוכשרת. הוא ילווה ארוחות בשרים בקלות יתרה אבל יעשה צדק גם עם פשטידות עשירות עם שמנת או תיבול מיוחד, ובמיוחד מאכלים חריפים. צבעו ארגמן מעט סגלגל ומושך את העין. רמז קל של גפרית מקיף באופן טיפוסי לזן קרמנר ניחוחות תות שחור, עלי רוקט רעננים ומעט אניס. בחיך ממשיכות ההשפעות הצרפתיות עם רוך נעים, גוף קל עד בינוני ואיזון טוב בין מתיקות נעימה וחמיצות רעננה, טעמי אוכמניות מיוחדים וסיומת נעימה. אחד השולחניים הטובים שטעמתי, ומאוד מומלץ ליומיום.
מאחורי היין: סיפור מעניין מסתתר מאחורי הגעתו של זן הקרמנר לצ'ילה, לפני שהפך למעין סמל עבור תעשיית היין שלה. הזן שייך למשפחת הקברנה ומוצאו בתת האזור מדוק (Médoc) שבבורדו. ׳קרמין׳, שפירושו ארגמן בצרפתית, הוא הגוון שתרם לזן את שמו ומתייחס לצבעם של עלי הגפנים הארגמני הבהיר בעונת הסתיו. עקב דמיונם הרב של גפני קרמנר ומרלו, הזן הגיע לצ'ילה בטעות באמצע המאה ה-19 בתוך משלוח שהובא למטרת ייצור יין איכותי באזור. בצ'ילה הזן התאקלם היטב ועורבב ללא משים עם מרלו למשך 150 שנה, ורק בשנת 1994 הוכחה הטעות באמצעות בדיקה גנטית. אחד המאפיינים הייחודיים לקרמנר הוא התאמתו לאוכל חריף, והוא השתלב היטב במאכלים דרום אמריקאיים שהכילו פלפלי צ'ילי וחלפניו הגדלים בשפע באזור ושכיחים באוכל המקומי.
תגובה אחת
המלצה נכונה מאד. רוב הקרמנרה מהיקבים הצ׳ילנים מהנים מאד.