פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Dolce Sandi

  • יקב: Villa Sandi (פריולי, איטליה)
  • בתמצית: מבעבע מתוק ועשוי היטב, נהנתני ומהנה, נהדר לאפריטיף קיצי או קינוח
  • זנים: ממסך זנים לבנים ארומטיים, בעיקר מוסקטו ביאנקו ומוסקטו ג׳אלו
  • אלכוהול: 7%
  • חשוב לדעת: לצנן היטב 8-6 מעלות, אפשר לשתות ישר מהמקרר.
  • מחיר מומלץ: 45₪
  • יבואן: שקד
  • ללגום ליד… אפריטיף פירות וגבינות מעודנות, מאכלי דגים. מענג גם לבדו 

מבעבעים מתוקים פשוטים נוטים להיות חד-מימדיים, ולפנינו חריג בקטגוריה. דולצ׳ה סנדי של היקב הטוב מאזור פריולי, מולדת המבעבע האיטלקי פרוסקו (Prosecco), הוא מבעבע לבן מתוק שעושה הרבה כיף, כל כל נעים ודובשי שהוא מרגיש נהנתני משהו, משחית קצת. הוא עשוי מזנים לבנים ארומטיים כמו מוסקטו ביאנקו המשמש במבעבעים הלבנים המפורסמים של פיימונטה – מה שמסביר את הדמיון אליהם. העשייה כאן מעולה ומשקפת ניסיון רב; המתיקות כאן לא גולשת לסכריניות ואינה מעיקה, אלא מרעננת. מאפייני התפוח באף ובחיך משווים לו דמיון קל לסיידר אנגלי מבעבע. אחוז האלכוהול הנמוך מאוד מזכיר גם הוא סיידר או בירה, וזה כמובן פלוס גדול עבור השותים. זה קודם כל יין אפריטיף נהנתני שדורש צינון הגון ומתאים כמובן גם כקינוח, אבל גם מתאים לליווי דגים בתיבול עדין עד מתקתק (סביצ׳ה וסלמון חמוץ-מתוק כן, חריימה לא) ואוכל אסיאתי מתובל. צבעו קש עם נימי ירוק. באף בריוש מתוק ומעורר שמחה, תפוח מתקתק, רמז לשמרים וצימוק. החיך משוב נפש, צימוקי מתקתק ודובשי עמוקים, טעמי תפוח, עם מוס (גוף ובועות) נעים ומגובש ברמה גבוהה. מבעבע מתוק נהדר ומומלץ לכל אירוע שמח, בעיקר בקיץ.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

טינהוף לייטהברג וייסבורגונדר פינו בלאן - בלוג הפיינשמקר

Erwin Tinhof Leithaberg Weissburgunder

יקב: Erwin Tinhof – בורגנלנד, אוסטריה בתמצית: פינו בלאן מסדר גבוה ואזור איכות מעניין, צעיר גם בגיל 5. מומלץ הרכב זני: פינו בלאן מכרמים באזור

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום,

חנות האתר יצאה לחופשה 😎

רציתי גם לוודא שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן