- יקב: William Fevre (בורגון, צרפת)
- בתמצית: שבלי ׳קטן׳ רענן וחד, מחייה ונפלא, מעט מורכב ומוצלח. מומלץ לחובבי הסגנון
- אלכוהול: 12%
- הרכב זני: 100% שרדונה
- מחיר מומלץ: 115₪
- חשוב לדעת: לצנן במתינות 12 מעלות
- יבואן: שקד
- ללגום ליד… אפריטיף גבינות קשות ואנטי פסטי חמצמץ, אוכל אסיאתי עשיר, סושי, תבשילי ירקות ירוקים
פטיט-שבלי (Petit Chablis) היא דרגה ׳אזורית׳ בסיסית בקבוצת יינות האיכות מבוססי השרדונה מהאפלסיון הצפוני של אזור היין בורגון. אבל כפי שנציג זה מדגים, גם בקבוצה זו יש כמה פנינים שמספקות חוויית שתיה מהנה מאוד. דומיין William Fevre הוא יצרן שבלי מוערך והעבודה שנעשתה כאן מראה שהרוויח ביושר את את המוניטין שזכה לו. באופן שכיח בבורגון, חלקות הכרם השונות והצנועות יחסית שמהן הופק היין אינן בבעלות היקב אבל העבודה הקפדנית בכרמים וביקב מדגימה שבורגון טוב נולד גם בתנאים שכאלה. הטרואר והפרי איכותיים ובעזרת יינות טובה מבית העולם הישן הם מדגימים כמה רענן יכול להיות שרדונה ללא יישון בחבית כנהוג ביינות פטיט-שבלי. שום דבר בשבלי המעולה הזה אינו קטן ולא באמת נופל מיינות שבלי מצטיינים מתת-הקבוצה שמעליו, מלבד אולי המורכבות המוגבלת יחסית שהוא ניחן בה. הרעננות והאופי הכובש יאפשרו לפנומן הקטן הזה לספק שתיה טובה לבדו וגם ללוות מאכלים רבים, החל מדגים, בשרים קלים ואפילו תבשילים יותר כבדים. צבעו עדין וירקרק מעט. האף נעים עם ניחוחות קש, לימון, ומינרליות נקיה ועדינה. החיך חמצמץ ומרענן מאוד, הדוק ומעט מתקתק עם סיומת מתמשכת ומעט חדה שתשאיר את השותה רענן. שבלי נפלא ומומלץ לחובבי הסגנון.
מאחורי היין: ייצור יין הוא מסורת ארוכת שנים במשפחת מורו (Moreau) ונמשך ברציפות החל מהמאה ה-17. היקב שינה את שמו כתוצאה מנישואיהם של רנה מורו למארי נודה, בתו של אלפרד נודה מהמוסד הצרפתי האחראי על הגדרות אזורי היין אשר השפיע גם על אזור שבלי. היקב התפתח בעשורים האחרונים ומייצר כ-100,000 בקבוקים בשנה. חלק ממדיניות האיכות של היקב היא חקלאות אורגנית ושמירה על סגנון טרוארי נקי המבטא הן גישות ייננות מסורתיות מבורגון והן את מאפייני הקרקע המיוחדים העשירים באבן גיר.