ֿבלנד אדום ישראלי שופע עם ניחוחות מקומיים לשתייה יומיומית
הנסיון לייצר יינות ישראלים טובים לשתייה יומיומית הוא צעד חשוב בהנגשה של תרבות יין ויער אודם אדום הוא בלנד שעושה צעד ראוי בכיוון הנכון. מתחת לשפע פרי רך ואחוז אלכוהול שקצת מדגיש כבדות מסויימת נחבאים גם רעננות, מתקתקות מפתה ומעט מורכבות שמוסיפה עומק. הנסיונות לאקלם את הנביולו האיטלקי ברמת הגולן עדיין לא מצאו קול מגובש ובלנד הוא כלי יעיל לאזן אותו. הטאנים החסונים של הזן משתלבים ומדגישים חומציות נעימה ומאזנים חלקית את הפרי והאלכוהול, שלא יזיק לרסן אותם כדי להנגיש עוד יותר את היין. זהו בלנד לחובבי אדומים שופעים שמתאים בעיקר לליווי מאכלי בקר מסטייק והמבורגר ועד תבשילי קדירה, אבל יזרום גם עם שוקולד מריר, למי שמחפש לשדך לו יין.
רשמי טעימה – בציר 2019:
צבעו ארגמן ורדרד עמוק. באף אוכמניות בשלות ודובדבנים שחורים, קסיס וליקוריץ, מעט מרווה ונימים של קליפות הדרים. החיך טאני ורענן מתחת לפרי מתקתק בשל ואלכוהולי שממשיך בסיומת ארוכה ובשרנית.
אודות היין:
- יקב: הר אודם (רמת הגולן, ישראל)
- הרכב זני: קברנה סוביניון, נביולו, סירה
- הרכב הקרקע:. בזלתי עם תכולת טוף גבוהה
- אלכוהול: 14.5%
- מחיר מומלץ: 65₪
- חשוב לדעת: לאוורר שעה לפני השתיה. לשתות עד 3 שנים משנת הבציר
- ללגום ליד… המבורגר בקר שומני, בשרים על האש, קרפצ׳ו בלק בבלסמי, גבינות קשות