כשקר ואפור בחוץ, ומתחשק להתחמם, יינות כבדים יותר יכולים להתאים. אבל הטעם שלנו כבר השתנה, וגם בחורף ובאביב אנחנו מחפשים יין שיש בו גם רעננות ולא רק עוצמה. בכל זאת, אנחנו דיירי המזרח התיכון, כל השנה.
יינות לימים אפורים ולפעמים גם גשומים
אחד השינויים המבורכים שהתרחשו בעולם ולשמחתי לא פסחו גם על צרכני היין בישראל, הוא קבלה יותר טבעית של של החיבור למקום שאנחנו חיים בו, על אגן הים התיכון, עם האקלים החם שהוא התפאורה שלנו. התפאורה הזו מתחלפת בחורף לגוונים ירוקים, עם שפע צמחיית בר שמכסה אזורים שלמים במה שנראה כמו תמונה מאירופה, ופריחה ישראלית ססגונית.
יינות על הצד המלא יחסית יתאימו יותר בחודשים הקרירים הללו, אבל גם לבנים חדים של אקלים קר מתחברים לטמפרטורות הנמוכות.
הנה כמה יינות שעושים עבודה טובה לתקופה הזו: